返回列表 回復 發帖

前路茫茫

岩岩睇完對新特蘭既賽事

真係無晒野遘 唔知雲格點解換艾沙雲出去
難道表現差? 我又唔覺
而vela入呢更加無表現 更浪費左一次黃金機會
如果話唔夠體力 咁又點解唔做後備

不過 雙方門將都表現出色

從今次既表現 新特蘭既反擊更加有威脅 有效率
咁更加顯示我地後防既問題

總之 一日仲係呢班後生仔 冠軍就更加遙不可及
雲格 你幾時先識醒呀
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
thx for sharing...

評分次數

• chu553358

CHU兄,雲加要留力打"歐聯"嘛! 不過佢地咁狀態,都係唔好咁貪心,打多兩場16強收夠錢就埋單,打好英超取得下屆"歐聯"入場卷,再戰江湖好過啦! 唔怪得連雲佩斯話要球會有野心先會續約! 中場冇大哥級數大將,形成攻不銳守不穩,就連法比加斯傷逾都無乜辦法壓到場,因為場中太多年輕小將,對內心的合作性,誰也不服誰! 所以自BERGKAMP退休後,ARSENAL的確進退失據,欠缺節奏,由其飄忽狀態係致命傷!雖然小伙子們的確是有質素的,但怎樣去令他們真正的團結才是最重要! ARSENAL才能見到曙光!!!
阿仙奴 秘密武器 --> ARSHAVIN 都出迈,
结果仲係一样 难怪仲有谣言话 WENGER 想买前锋啦。。。
DENILSON+SONG 两位根本唔够CREATIVE,
大家可以比较下 DENILSON 侅 阿仙奴嘅位置 就好似车仔嘅 BALLACK,
而 SONG 嘅位置就好似 MIKEL,
但 BALLACK 一场波可以制造几嘅 CREATIVE PASS,
而且仲有 LONG SHOOT,但 DENILSON就。。。。
至于 SONG,估计 MIKEL 嘅 BALL PASSING 点都好过佢。
唔好忘记我哋仲没有好似 LAMPARD 咁嘅攻击手!
点同人争第四位呢???
依家唯有希望 VILLA 嘅"一阵风"好快就过去。
原帖由 HONBITERU 於 2009-2-22 01:46 AM 發表
CHU兄,雲加要留力打"歐聯"嘛! 不過佢地咁狀態,都係唔好咁貪心,打多兩場16強收夠錢就埋單,打好英超取得下屆"歐聯"入場卷,再戰江湖好過啦! 唔怪得連雲佩斯話要球會有野心先會續約! 中場冇大哥級數大將,形成攻不銳守不穩,就連法 ...
其实我对 CDM/CM 嘅要求都好高,
除咗 交波之外 仲一定要眼光够远,
之前我哋嘅 VIEIRA 队长就符合呢一点,
但依家 DENILSON+SONG 嘅四只眼都唔够之前 VIEIRA嘅两只眼!
WENGER 可能已经后悔放走 GILBERTO+FLAMINI,
我咁担保 如果佢哋仲侅 阿仙奴,
结果肯定唔同。。。。
原帖由 HONBITERU 於 2009-2-22 01:46 AM 發表
CHU兄,雲加要留力打"歐聯"嘛! 不過佢地咁狀態,都係唔好咁貪心,打多兩場16強收夠錢就埋單,打好英超取得下屆"歐聯"入場卷,再戰江湖好過啦! 唔怪得連雲佩斯話要球會有野心先會續約! 中場冇大哥級數大將,形成攻不銳守不穩,就連法 ...
連打新特蘭都打成咁樣
何況打'歐聯'
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
原帖由 jacksonkua 於 2009-2-22 01:51 AM 發表
阿仙奴 秘密武器 --> ARSHAVIN 都出迈,
结果仲係一样 难怪仲有谣言话 WENGER 想买前锋啦。。。
DENILSON+SONG 两位根本唔够CREATIVE,
大家可以比较下 DENILSON 侅 阿仙奴嘅位置 就好似车仔嘅 BALLACK,
而 SONG 嘅位置就好似 ...
仲有前銉呢 車仔都仲有安歷卡,杜奧巴 等人

而我地 最好既已經係 阿廸拜約
賓特拿 更加唔使遘
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
原帖由 jacksonkua 於 2009-2-22 01:54 AM 發表

其实我对 CDM/CM 嘅要求都好高,
除咗 交波之外 仲一定要眼光够远,
之前我哋嘅 VIEIRA 队长就符合呢一点,
但依家 DENILSON+SONG 嘅四只眼都唔够之前 VIEIRA嘅两只眼!
WENGER 可能已经后悔放走 GILBERTO+FLAMINI,
我咁担保  ...
早知今日,何必当初。。
过去的事,已成定局。。
丹尼尔申和宋的视野就只有眼前。。
他们完全看不到旁边和后面的事。。
温格坚持的年轻军团也有今日啦。。
依旧华丽的打法却没有适合的球员。。
死板战术只会逐一被其他球队破解。。
阿申纳,要夺冠,除非温格觉悟吧!!
原帖由 jgoh 於 2009-2-22 02:07 AM 發表

早知今日,何必当初。。
过去的事,已成定局。。
丹尼尔申和宋的视野就只有眼前。。
他们完全看不到旁边和后面的事。。
温格坚持的年轻军团也有今日啦。。
依旧华丽的打法却没有适合的球员。。
死板战术只会逐一被其他 ...
丹尼尔申+宋嘅视野。。。。
我见佢哋嘅 CROSSING 都一样唔掂!
其实 阿仙奴 前锋头波都唔係咁出色,
但呢一场我睇见 CLICHY,SAGNA,NASRI,VELA。。。CROSS完有CROSS,
好似训练对方 KEEPER 嘅 AERIEAL CONTROL咁。。。
得 BENDTER一位+对方5位后卫又一样CROSS,
好似CROSS上引咁。。。
大家点解觉得ARSHAVIN表现唔错,
因为佢冇乜嗮波做CROSSING,
如果我冇记错 ARSHAVIN净係CROSS过一次(上半场完场前)
结果TOURE射得太正。。。。,
够低,够快,够危险。。。好过其他几位CROSS 十次!
哈哈,只能怪温格没让他们好好训练这类打法。。

华丽的打法讲究的是行云流水的地面进攻,所以讲到 Crossing 和 Heading,温格才不理呢。。。

讲到底,温格是时候改变战术,理由就是没有球员能打出华丽打法。。

再不然,坚持华丽打法,改变买人策略,别再一味购买天才球星了。。看看阿申纳队里的天才,还不够多吗?

可是有着一班天才,却没有一位能指导他们的经验球员,天才能成才,除非真的是横空出世的一级足球天才吧。。。
你有冇发觉 阿仙奴 除咗 VAN PERSIE之外,
其他球员嘅位置根本就同开波一样,
打法单调。。。DENILSON+SONG 不断将個波传到旁边,
如果过到对方后卫 就肯定係 CROSSING,
好少 CUT-IN,净係ARSHAVIN有做过一次,
结果成功SHOOT ON TARGET,
但其他人等嘅位置早就俾对方摸清。。。

夜喇。。。听日先同大家倾过啦。。。
各位晚安!
哈哈,阿申纳就是喜欢这一套,最喜欢交到边路,让clichy,sagna crossing。。我早就看透了。。

中路的渗透力,已经很少机会看到了。。算了。。。

战术依旧,排名就有下无上了。。。
原帖由 jgoh 於 2009-2-22 02:57 AM 發表
哈哈,阿申纳就是喜欢这一套,最喜欢交到边路,让clichy,sagna crossing。。我早就看透了。。

中路的渗透力,已经很少机会看到了。。算了。。。

战术依旧,排名就有下无上了。。。 ...
可能英超球队嘅防守进步咗。。。。
所以冇咁容易又中路渗透。
原帖由 jacksonkua 於 2009-2-22 10:21 PM 發表

可能英超球队嘅防守进步咗。。。。
所以冇咁容易又中路渗透。
其他球队进步,可是阿申纳却在退步当中...
唉...........
難得車仔砌底維拉.....
阿仙奴咁都把握唔到機,
只能夠話咎由自取