返回列表 回復 發帖
原帖由 jlau00 於 2009-5-11 02:14 AM 發表
打錯左.... 我以為問題直接問... sorry>.
係直接問...不過要準備左答案再pm 兩位版主先..

請留意#1

可以繼續發問!
#91 問題 已結束 答案係  奧脫福球場 建于1910年, 正式啟用日是在1910年2月19日

頭三名答中者如下:

ckw4737

real88

jlau00

ckw47372009-5-11 11:39 AMTVB 100000 元
real882009-5-11 11:40 AMTVB 100000 元
jlau002009-5-11 11:41 AMTVB 100000 元

tshek: 感謝發問, 功勳等版主番會補上.. 請多多支持!

可以繼續發問!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
#96 問題 已結束 答案係  

梦剧场 Theatre of Dreams

頭三名答中者如下:

gongmuxiang

akelamu

ckw4737

gongmuxiang2009-5-11 06:17 PMTVB 100000 元
akelamu2009-5-11 06:18 PMTVB 100000 元
ckw47372009-5-11 06:19 PMTVB 100000 元

tshek: 感謝發問, 功勳等版主番會補上.. 請多多支持!

可以繼續發問!

#112 問題 已結束 答案係

George Best, 1963-1974

Bryan Robson, 1981-1994

Eric Cantona, 1992-1997

David Beckham, 1993-2003

Cristiano Ronaldo, 2003- present

頭三名答中者如下:

kmt9313

k23bb

sang86

kmt9313 2009-5-12 08:17 PM TVB 100000 元
k23bb 2009-5-12 08:18 PM TVB 100000 元
sang86 2009-5-12 08:19 PM TVB 100000 元

再bonus 送 $50,000 比 hvsenok, 因為好詳盡既資料!

hysenok

hysenok 2009-5-12 08:20 PM TVB 50000 元

可以繼續發問!

係曼聯既比賽中.. 成日聽到球迷門唱歌.. 唔知大家有無留意過佢地唱咩呢??

今次既問題係...

最快三個人揾出曼聯fans 所唱既 tevez 首歌謠 既歌詞 or youtube 片..

即有100,000 TVB大元 !

感謝發問!
已加15功勳

評分次數

• tok

ivankong 同 mengkeat 果首唔係曼聯fans 唱架... 果首係曼城fans 唱架...有取笑tevez 既成份..

tshek 果首就岩啦.. 等多兩個正確答案我會post 歌詞再加clip ...

大家下次聽真d...會發覺有好多首歌架...

知道下人地唱咩..都幾過癮!
#121 問題 已結束 答案係

歌詞:

Who's that man from Argentina,
Who's that man we all adore,
He plays with Rooney, plays with Wes,
He's that superstar, Tevez,
And forever at United he will score

clip:

其實d個都係非正式既曼聯歌..只不過係fans 作..fans 會係場上唱得好開心架..

頭三名答中者同唯一一位比到歌詞我既有獎.. 其他會員繼續努力!多多支持!

答中者如下:

tshek2009-5-13 09:43 AMTVB 100000 元
ivankong2009-5-13 09:43 AMTVB 100000 元
akelamu2009-5-13 09:44 AMTVB 100000 元
k23bb2009-5-13 09:44 AMTVB 100000 元

可以繼續發問!

問題已經重覆左...不過今次算啦.. 獎金照比..不過下不為例!!

答中者如下...

tty_2005  TVB 100000 元  積分轉出  

akelamu  TVB 100000 元  積分轉出  

k23bb  TVB 100000 元  積分轉出  

請繼續發問!!
我遲d會copy 晒入去...多謝建議!
仲未適應新操作..

請繼續發問!!

#185 問題已結終..答案係..

2000年05年14日 曼聯以高出亚军阿森纳18分的创纪录优势卫冕联赛。

頭三名答中者如下.
kstan337
tshek
k23bb

k23bb 5 秒前 TVB 100000 元  積分轉出  
tshek 19 秒前 TVB 100000 元  積分轉出  
kstan337 58 秒前 TVB 100000 元  積分轉出  

獎金已發,請Check

請繼續發問!!

請註意..

以下係所有問過既問題.. 請唔好重覆問問題..

#2請問圖中女士係邊位曼聯球員既老婆
#9 好啦..問埋第二題啦.. 著有名波衫既巴西兩兄弟大家見多啦....

唔知...孖仔無著波衫...大家又識唔識分呢?
#17上季C朗一共入左42球,
甘曼聯史上
一季最多聯賽入球球員係邊個?
同入左幾多球?
#26 上季C朗一共入左42球,
甘曼聯史上
一季最多聯賽入球球員係邊個?
同入左幾多球?
#32 曼聯有人稱"七小福" 係邊7個球員 ???
#46曼联的Sir Alex Ferguson在1986年开始执教曼联总共获得多少座冠军奖杯呢?
请写出所有赢取的年份什么杯的资料,多谢!
#54请问大家一下,曼联1999/2000的三冠王那个赛季的11个正选球员有哪11个人?谢谢!
#61曼联夺得了1998-1999英超联赛冠军..请问当时曼联是以多少分夺冠和终共进了多少球。谢谢

#67 誰是首位曼聯隊長並不是來自英國或北愛爾蘭??
#73除咗 C7 之外,曼聯還有邊三位球員曾獲得由《法國足球》(France Football) 選出的金球獎 (Ballon d'Or) 呢?
#81 今次既問題係. 99年曼聯係歐聯決賽對拜仁, 2:1反勝拜仁奪得歐聯冠軍.  射入重要既兩球分別係 舒寧咸 同 蘇斯克查.  

問題係...佢地分別用邊隻腳入波??
#91我們的聖地,奧脫福球場是在哪年哪月哪日竣工使用呢??
#96 Sir Bobby Charlton 曾經為奧脫福球場起了一個別名 (Nickname),究竟是什麼別名?
#103 奧脫福球場東看台外有一銅像,此銅像是紀念一位為曼聯付出了很多的爵士,究竟他是誰??而他又為曼聯做過什麼呢??
#112 曼聯7號一直係一個傳奇號碼,有哪五位曼聯7號仔響徹雲霄呢?而他們又是在什麼年度效力曼聯呢?
#121 最快三個人揾出曼聯fans 所唱既 tevez 首歌謠 既歌詞 or youtube 片..
#133 傑斯係曼聯入左148球!好多吧?
不過佢曼聯歷史上總入球數既排名,
排 第幾呢?
#147 最近 Tevez 問題鬧得熱烘烘,來一條關於 Tevez 的問題 至今日為止,Tevez 為曼聯射入了多少球呢?
#159 今年曼聯有十四個OFFICIAL SPONSORS,是哪十四個?
#166 在 Sir Alex Ferguson 的带领下,有哪位门将是有进过球的呢???
#174 老特拉福德“梦剧院”的名字是谁起的。
#186 2000年05年14日 以高出亚军阿森纳多少分的创纪录优势卫冕联赛。
#194 为爵爷效力的多少位弟子 ? 没有一线队出场记录的不算

P.S. 請版主copy 落去..繼續update...

#193 問題已結束.. 我收到發問者比我既答案係.. "为爵爷效力的167位弟子" ..

d題真係有d難..因為要揾到最新update 到既資料先會答岩..

所以我都唔知邊個source 係正確..邊個source 會未update..

所以 出題者 同 所有答題者都會有獎.

kstan337   TVB 100000 元  積分轉出

tshek TVB 100000 元  積分轉出

kmt9313 TVB 100000 元  積分轉出

gongmuxiang TVB 100000 元  積分轉出

shenmu86 TVB 100000 元  積分轉出

sang86 TVB 100000 元  積分轉出

ckw4737 TVB 100000 元  積分轉出

如果有會員可以比到一個可靠既答案同資料來源.. 經我同兩位版主商議過後, 會再送$10萬TVB大元比熱心會員.

請繼續發問!
所以我都唔知係邊度check 到答案係真定假...不過多謝你先...  

不過都係好難証實到邊個答案係正確... 多謝你支持先...分折得好好!  

請繼續發問!

#206 問題已結束 答案係Stretford End

頭三名答中者如下

kstan337  TVB 100000 元  積分轉出

tshek  TVB 100000 元  積分轉出

real88  TVB 100000 元  積分轉出

請繼續發問!
#222 問題已結束 答案係45场 (1998年12月24日-1999年10月3日)

頭三名答中者如下

kstan337  TVB 100000 元  積分轉出

shenmu86  TVB 100000 元  積分轉出

gongmuxiang  TVB 100000 元  積分轉出

請繼續發問!