返回列表 回復 發帖
邊個話嘎?? 煮完食完添啦!!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 10:38 AM
甘快脆?今晚煮佐咩啊
條骨都無佐lu
大廚早晨!
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
多謝大廚獎金!
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
點止防暴咁簡單!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 08:54 AM
XX車!  
哇!! 呢度突然 飛咁塊起樓既?? 咩事??咩事?? !!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 08:55 AM
錢作怪!  
去煮飯先,老公哎肚餓!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 08:59 AM
邊個話嘎?? 煮完食完添啦!!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 10:38 AM
唔怪得您老公哎肚餓先去煮飯,原來咁快手煮飯!  
甘快脆?今晚煮佐咩啊
lhy92725 發表於 2014-10-10 10:45 AM
麵!  
麵!  
HENRY_168 發表於 2014-10-10 10:51 AM
就算係麵都係非常可口既麵!!!
HENRY_168 發表於 2014-10-10 10:51 AM
佢放工返黎之前兩個鐘已經開始準備同煮緊啦!!!
甘快脆?今晚煮佐咩啊
lhy92725 發表於 2014-10-10 10:45 AM

曼哈頓蛤蜊巧達湯 + 沙律

!

!!

巧達湯是咩東東啊,夠飽架啦?
條骨都無佐lu
XX車!  
HENRY_168 發表於 2014-10-10 10:50 AM
哎呀!!!
哎肚餓前已經開始煮緊啦!!!
巧達湯是咩東東啊,夠飽架啦?
lhy92725 發表於 2014-10-10 11:05 AM

蛤蜊巧達湯(Clam chowder)是一種美國式的濃湯,以蛤蜊為主要材料,配以馬鈴薯及洋蔥等配料。蛤蜊巧達湯主要分為兩種:新英格蘭蛤蜊巧達湯及曼哈頓蛤蜊巧達湯。前者以奶油為湯底,後者則以番茄為湯底。

濃湯係非常飽肚嘎!!!

有薯仔又真是幾飽
條骨都無佐lu
有薯仔又真是幾飽
lhy92725 發表於 2014-10-10 11:14 AM
慢火連雞骨熬足兩個鐘,D 洋蔥番茄薯仔溶晒 + 蛤蠣、芹菜、紅蘿蔔、青豆,好好味嘎!!!