返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
2 q  N# Q: f% m3 h  P; S4 kHeister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
- t' s: @. p9 E$ vwww.tvboxnow.com係哩,我都話佢明抄架啦。
! u" _, b. c; _+ Q. v" z6 o& b
) x6 F6 y* g' h1 ^" t8 N嘩.. 你揾到佢咁多資料www.tvboxnow.com  o4 b0 X$ X4 L  b0 @
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' s0 S4 A* k% ^; f* C
用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
; k/ V2 d, f0 H( y2 q+ {( l3 r
3 @% s* p, M; y( U7 s: x, w4 ^www.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
$ W5 {8 Q( t* t: F: _大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
$ B. v' p% Q$ \0 {6 g/ i歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
www.tvboxnow.com  K2 E/ m: T0 u2 B
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' a7 S9 g. N% o  b1 ?6 B  I7 }
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
* C& w7 C/ N4 X7 [tvb now,tvbnow,bttvb編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
tvb now,tvbnow,bttvb2 L! s- S4 _* l9 x

( }' D9 q4 q4 _6 `1 p0 i$ w* W9 ^tvb now,tvbnow,bttvb可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
6 B2 U# a3 H: Z& n5 T3 F. n大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" K+ G+ D$ D5 K) V% d4 g  z/ `$ H
其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集
2 n" ?9 G  N8 L公仔箱論壇歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( R# W% i% Y* i9 _
公仔箱論壇# n$ {  P5 I) G8 x% e2 R
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
" u+ t. A1 U9 Z4 e3 n+ G. U5 owww.tvboxnow.com
* ~, @4 p. X; H" TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...) M3 U& c# b- K& t, k
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
8 J; w1 U8 w! Y  J) w6 g3 o7 B) nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....

p8 d! F- P' E+ f; }我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  1 _1 Y1 }' s1 [$ f# B

7 A# s4 e2 C  }2 ~5 d20集後不知所謂!!!
  a2 F$ ?( h) U$ |5 KPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
- u) n9 O) L5 G# d4 \
我開始想放棄睇本劇大結局啦。
  b" Q; A* F' G, F! L8 r4 Fwww.tvboxnow.com以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r  H2 |2 h9 F* v- D( o* A/ i, Y

: _% y& G- h1 H# b差勁! 太多野要插..公仔箱論壇; G  F  g# R# }5 C/ r  l5 T
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
* s2 D2 ~& p8 L3 w) }& o公仔箱論壇你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
8 p5 w1 ?' p( L3 l2 F大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
: S) ~$ Q0 w" x+ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" h7 R! z9 j% H) {
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。www.tvboxnow.com$ ~# b( R4 x. x7 X9 O
  j" i- T8 U; e" C
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
+ X5 d6 U& v/ k公仔箱論壇
/ B- i, H% h! T0 Y' n) ]7 [有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
4 B( W8 W! \+ A4 c. Ztvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇+ E0 V$ D0 G) N
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
% Y( _, K. ~; O$ _, ]- A& M; w& @
$ B9 x; O& k$ Etvb now,tvbnow,bttvb《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
: q+ X- E" [: e$ y1 s# Q+ |$ ^3 lwww.tvboxnow.com最尾歡喜哥??
+ i; c# V) Y5 g$ K( B/ xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
+ \" ^5 w& W# N
做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多.... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J; C4 c/ |9 t

; H% M1 x. ~& n( cwww.tvboxnow.com
4 U5 a8 M; u; B8 O(我無抄帖)
! k# q. d& O' awww.tvboxnow.comluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
; p  J: ?3 P: K. ~tvb now,tvbnow,bttvb你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
公仔箱論壇! B! s$ C! x# C0 c( _
www.tvboxnow.com6 B- c9 K2 ], r) Q  X: Z6 Z, G% ^/ Q
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添www.tvboxnow.com- A; |" ~# t) m. N
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
* Y9 a3 `2 q7 s3 Q4 d4 X6 o
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
www.tvboxnow.com! A( x) z) [, l+ x
tvb now,tvbnow,bttvb7 @2 F5 `$ _2 i! P, O
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...www.tvboxnow.com2 B$ _  m  F& _9 _
感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...' I+ u. u& O5 ^- I5 i
金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
1 b, R0 j$ |  t( ~: x; a* oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。