返回列表 回復 發帖
良兄,如果什麼方法都唔得,不如用老鼠藥,不過要小心D,唔好放近D菜度
真匿名
其實問過, 但他們都認為老鼠只會吃豆而不會吃葉...真難搞.
其實問過, 但他們都認為老鼠只會吃豆而不會吃葉...真難搞.
vandas 發表於 2013-5-28 02:02 PM
VANDAS師姐```係呀!!!

真難搞, 其實她只是咬碎沒食到 (可能唔小心踏親佢條尾),今年唔知有沒有蜜糖豆食.

評分次數

• chowold2

www.airjordanpascherq.fr but also ot

請問良哥澳洲有沒有浣熊這種小動物?
剛去過一個園藝講座; 提到浣熊咬豆苗的事...

Vandas師姐多謝提供, 澳洲應該沒有浣熊這種小動物,飛天大老鼠(果子狸)就有, 大過我隻狗仔, 不過上星期晚我出花園就見到米奇老鼠食緊我D豆苗葉, 佢望著我, 我望佢, 見到佢身形大過我手拍公DD,幾得意, 呵算吧, 完全投降, 收起D老鼠夾(大自然大家都有份), 不過我會起個溫室防鼠防鳥.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chowold2

都好彩有D渣拿(死剩種)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chowold2

良兄,你種咁多,到有收成時,你點食得哂
真匿名
到有收成時派D比我,比D周爷及兰姐.

評分次數

• chowold2

到有收成時派D比我,比D周爷及兰姐.
ob51330 發表於 2013-6-7 02:10 PM
師兄, 你勾起我傷心事, D米奇老鼠唔知會唔會放過我蜜糖豆, 記得舊年我只種拾多棵, 食足三個月早午晚餐都有豆食, 今年想食豆苗杯(舊年在香港買80蚊一斤, 好好食)所以種多D, 人算不如天算, 遲D可能搬D

蜜糖豆苗入屋

評分次數

• chowold2