返回列表 回復 發帖
% y2 u: U. ^# I/ C* ~8 Q$ R% @0 W# `  _公仔箱論壇
4 ]$ c" z$ R4 H. ztvb now,tvbnow,bttvb啱嘞!
- a# ?7 I1 p  v2 j# j
1 }' C* Z3 @1 |9 @5 Dtvb now,tvbnow,bttvb我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
8 m8 T, E& {+ c7 h& l" a公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
# u, E1 u. H7 |* `- S& ^$ e- ztvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb4 e9 I. V! o( k' Q$ b
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
! d5 ]5 v: b6 w; [( t* J0 p; M- Rtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
www.tvboxnow.com2 C' |4 a: H2 ]8 ]* f# g; C% {; j6 b
tvb now,tvbnow,bttvb( @# u$ w/ f- X$ {6 h
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 L" D$ J$ A8 X7 C! B+ w2 u

0 H; X/ i; i/ h9 w  wwww.tvboxnow.com我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?tvb now,tvbnow,bttvb. X) S3 I5 a# K$ r3 O
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
; X4 }, K6 i) u/ z7 q又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
$ R2 A1 }% i/ K9 L. m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 k6 {6 h* W, t5 [
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
8 |# i8 z% R$ N7 P4 kwww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
; G# T) F) A$ }* S) M
; D2 ~) t+ e& R; z9 R! f
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。: g: l' s2 h. d$ e: X/ X
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
5 ~0 Q, _1 [1 r/ ]" N: f公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 L7 o( G9 S2 d% @! S

) W3 w* A& Q7 Z+ n4 i* F" k. \mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
( `( u3 U4 N; m: c! f# {, Vwww.tvboxnow.com ' i# ]# B. J. I+ }6 q3 v5 G4 R
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb9 U! G3 W! j4 H( R
( u3 ^( i" Z3 E1 Z7 @' _' S* O
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
www.tvboxnow.com: G4 ]7 L. }5 Y& v. `: [2 r
www.tvboxnow.com* |, C/ W1 ~' g3 j6 _% y
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb0 M/ @3 l9 K) M7 c! @) g

# U6 J% [( Y) H$ `1 B7 j仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!7 ?( A( A% P. O% `, b& ?

- b6 y( |7 C9 u  B$ g' ]# pwww.tvboxnow.com你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
. O( g8 @+ b: S; z6 Vtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
5 O7 q" n  X4 D8 U/ ewww.tvboxnow.com! T# D+ B* |. h. ]1 ^
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
5 w  R) t( {8 }% TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住( T, u9 Y& r9 x* c1 F
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
7 l7 E7 b/ g) K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 z/ L7 @/ Z; W6 x) o1 i* o
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
/ v' H/ @: X1 Z2 u* owww.tvboxnow.com
% K7 j# _; a: }$ J! Zwww.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇+ F6 C$ N9 B3 Z: y8 R

" |4 A1 c. H$ ^1 ]仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
" t* q* o7 v3 B9 [tvb now,tvbnow,bttvb+ W' K, g" d; j  |2 @
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇' d( u+ f. H4 {9 C+ e# d( P
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加tvb now,tvbnow,bttvb* `: f* q& @. L
論壇學嘢,平時真係冇時间
9 G  H; ^/ N' C: V) c1 Stvb now,tvbnow,bttvb
& S* x% |5 }7 t) ^2 H8 b! J0 S公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...www.tvboxnow.com8 g4 u' X( N8 k5 ~3 R) ]! c# m0 z3 ^
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
www.tvboxnow.com; ?+ U; \5 l- U' o' \3 {* u

4 ^+ b1 Z1 {+ I% b# p. O8 f$ [# G7 R8 P唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇8 c- ]$ I" N" C' J0 e
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
www.tvboxnow.com- |- D! E+ _' m4 I( a
www.tvboxnow.com5 o5 {# p; }. @+ ~4 M9 Y6 B
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
' q& S* i) ]6 {# ?4 ]www.tvboxnow.com論壇學嘢,平時真係冇時间
& d% H+ s" J' i9 e  G7 gwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
  d5 o9 t, x+ q
得閒就多啲回帖啦。
' h8 W. w' i: m; T7 stvb now,tvbnow,bttvb
6 l2 u  N/ D$ x; A% i5 s8 Ptvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
) a1 X% U6 l, Uleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
5 L5 `- ]' P. J1 l1 a' B8 r4 R9 z( a3 x- i1 i
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
* G; i1 w4 y4 a8 j* Y& B3 Z! ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ z- ]8 v: D! _
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
# k- _+ p1 j; [" F$ W( _9 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
www.tvboxnow.com! A8 R: E  B8 @* a, V5 V- f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V8 u8 Q( k# F' s3 G1 ~
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. K5 C( n" a; \' ~. p" K& d# e

" c& o% E2 @0 I4 ewww.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型( N* w9 v& c0 m1 \
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體