返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱, h4 M* `1 |1 Q9 V2 H: `0 m# i
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
" k, f( O+ i& h( \' }- R. e4 f係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。www.tvboxnow.com7 |" {+ P1 E3 x8 A5 y6 v5 k
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
# U8 B5 |1 y2 x' \) a/ W3 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F3 C) E9 z& w/ f- K

p3 H: \# ^" R) n1 `3 f
- u" x# }5 R9 z+ p

5 p+ T; G* t2 O. n同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
5 b3 W3 Q7 x& q( R9 r大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
; V* M. O0 n0 J( Z% ~  ctvb now,tvbnow,bttvb係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
, c' D5 \+ t* G/ t& k+ ~( K0 |唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
, R# d1 o) w4 `/ d. o不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
( o! A+ \4 y. G) O3 L! P5 N) E公仔箱論壇www.tvboxnow.com' b- j3 f# y" W2 c3 K5 Y4 p
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

5 U# Q  @! {% m* I) v/ w* E9 x: R公仔箱論壇
& d" e! G- `. c! y0 atvb now,tvbnow,bttvb「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。% w# i, A' J: V7 J9 T0 k
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

9 |0 C0 p, z+ _- L1 ~% P# ^0 K- uwww.tvboxnow.com公仔箱論壇) _, U' O! d) T, A
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
2 N- _$ ?- I2 n- m, ctvb now,tvbnow,bttvb
8 P- N: i' O4 g! Z1 P" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ x( E  D2 V8 U. y+ W
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
1 B4 Q( O. u1 j2 R7 f* P( C$ T6 q1 etvb now,tvbnow,bttvb
( o+ U& t% n  f1 W& e; j吳嘉熙呀?等我研究吓先..........公仔箱論壇- x% H) Y7 G7 g* w. F; j/ q9 Y1 Z( H- j
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb$ d# d9 D3 c. Z& }' k

9 o/ T( f( x- u+ B0 U+ K公仔箱論壇
' W5 S8 k& @2 V8 `; ]4 n2 vwww.tvboxnow.com劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
. h9 d! A7 K4 K* htvb now,tvbnow,bttvb而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 D* w% n$ O( E
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

7 m" I, P- R& A1 O7 [, n2 \tvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢 ! Z6 u" l! a2 }; {
香香瘦咗好多
* \. C. }2 Y: a公仔箱論壇chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
9 s) n* W% c' R2 r- ]香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
公仔箱論壇2 c" n3 v5 \+ b7 u: m6 X# ^+ R! y
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....公仔箱論壇9 J7 {8 M9 ~* M* n" V' f  O
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
" A+ @# q$ E( c  N& A' N( m5 d) D
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~www.tvboxnow.com2 ?" T  `; H6 p# k# ?" }

4 ^; B! z8 Y8 u/ P7 pwww.tvboxnow.com另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~www.tvboxnow.com+ \( `0 C" w6 w9 ^" w- V
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }% R' Q! K6 n
另 ...4 C5 Q1 p. Y% n9 f; [
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
4 m- [, O! C7 g4 r啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
' D6 V7 ?* }8 q% u- k/ M
) H5 `; X; y0 ?* _! L% u
1# leekwoklam
) x* k3 J9 J6 M# Z8 q2 rthank you very much,

評分次數