返回列表 回復 發帖
我會8月中到日本實習,期間會去板和線or山手線共1個月見習的最後考試
可以昇華
blacker14tt 發表於 2015-7-24 09:41 AM
全部有BOY友啦⋯⋯
預埋我
blacker14tt 發表於 2015-7-24 09:44 AM
一箱有6支,最少要訂兩箱,才有上門送貨⋯⋯
為什麼在日本見習
港鐵不是日本公司
Pedestrian_A 發表於 2015-7-24 09:46 AM
當你升到某級別,可自己選擇地點實習,回來寫文章(有什麼得着or改善之處,漏補不足地方)
日本鐵道公司管理方式世界聞名
blacker14tt 發表於 2015-7-24 09:50 AM
對⋯⋯HK跟隨之後
冇帶協下我~
lckiong 發表於 2015-7-24 09:54 AM
當時你都無出現⋯⋯
咁你訂, 然後送我一支
blacker14tt 發表於 2015-7-24 09:56 AM
好⋯⋯必有機會
財神版又公費去日本玩耍
lhy92725 發表於 2015-7-24 09:58 AM
唔係花公費⋯⋯係公司包了全程費用去日本上課,公司話今次去日本機票幫我訂商務客位喎
小強揀左38號:

卡片內容:

唔好以為出動肌肉女就可以穩佔金樓

#98080 +3 = #98083, Pedestrian_A

係你嘅就始終係你嘅
...
blacker14tt 發表於 2015-7-24 10:04 AM
比人狂打⋯⋯搶$$$

評分次數

我呢世人只搭過一次商務艙, 仲係航空公司免費幫我upgrade嘅
blacker14tt 發表於 2015-7-24 10:21 AM
WOO⋯⋯在正常情況下不會UPDATE架?今未好難忘的一次囉?因為D餐及飲品可以特別柯打架,令你感受到有幸福的感覺⋯⋯
公司包仲吾系公費?點先算啊?
lhy92725 發表於 2015-7-24 10:22 AM
用公卡買嘢出數or自己嘢拿單比公司計錢,就是開公數,否則係公司津貼比你進修,(公數是當中包括:特別交通費,吃喝玩樂費等等)
去日本果三,四個鐘,可以食到D咩呢,你話飛美加就話遮
lhy92725 發表於 2015-7-24 10:32 AM
上次柯打支波爾多紅酒or一份煙三文魚配海鮮焗意粉,甜點是哈密瓜亡果布丁
果一次仲係飛LA, 10h, 由原本嘅Premium Economy去到商務艙, 享受完全唔一樣
一開始就嚟杯香檳做welcome drink, 然後上晚餐係full course, 呢餐我食左差唔多1h
紅酒飲完空姐仲會自己嚟問要唔要加, 我同 ...
blacker14tt 發表於 2015-7-24 10:45 AM
經濟位D餐是一早準備好的,所以唔會有得選擇,在商務客位以上你可特別柯打,但要在訂機票時預早柯打餐單叫機廚中心準備,然後送到你坐的飛機上
剛收到APP C要落站處理特別事件,下午才回來吹水or嘆未嘆完的紅酒
今期車車D命運卡內容Very Good,直得一表揚完了今次命運卡後,要考慮一下復刊一份水區日報啦⋯⋯