返回列表 回復 發帖

Or這份水區日報會附加特別活動,D賞金由我包辦⋯⋯

大家好or車車好
今日我選飲支"Michele Chiarlo Barbaresco Asili 2010, DOCG"
支酒新酒⋯⋯
你日日開酒
blacker14tt 發表於 2015-7-25 02:13 PM
是人生中的一樂趣⋯⋯
我一個星期開一支都已經比人話我酒鬼
blacker14tt 發表於 2015-7-25 02:27 PM
每天飲合適的紅酒是享受人生,何解說是:"酒鬼"是如何定義?如果D專業評酒司,未係起級大酒鬼,因每天都要飲評好幾支or更多⋯⋯
CAR CAR好
剛剛才返到公司返工
大老細
blacker14tt 發表於 2015-7-27 02:02 PM
只係無人管我⋯⋯
見光死臭哥哥揀左13號:

卡片內容:

#99103 +3 = #99106, 因為係匿名本人, 所以順延一樓, #99107, timmaxsing

時間支出樓層操作timmaxsin ...
blacker14tt 發表於 2015-7-27 02:33 PM
多謝哂見光死的香蕉哥哥⋯⋯
肚餓⋯⋯我帶大隊帶D下屬去TEA先⋯⋯你地慢慢吹先,守候見
我TEA完返來啦⋯⋯不過好想訓⋯⋯都係簽了D文件收工先⋯⋯
今天考了品酒師牌高級資格(PASS),該考不難考,品該紅酒是什麼?但有D我飲過,容易過,但有杯中考試D紅酒??不是紅酒(當時我回考官說:這红酒是不紅酒...是紅色粉香料加水配出來,結果真係天都亂人,結果該這點考了PASS資格)考官or考各生問我⋯⋯為什麼覺得不是紅酒,是色水?我簡單說部份內容,該紅酒是有酒香及飲下有點像"Pauillac",但色澤及與該品飲時⋯⋯該年份有各方面有不符⋯⋯最後就是這題考了品酒資格⋯⋯
甘考到未啊
lhy92725 發表於 2015-8-1 11:29 PM
考咗⋯⋯合格
甘米做到品酒師咯
lhy92725 發表於 2015-8-1 11:34 PM
可以⋯⋯但只係H·K認可資格,非國際認可⋯⋯
甘考個國際牌啦
lhy92725 發表於 2015-8-1 11:41 PM
我現時工作無接觸到酒類⋯⋯所以無打算去考國際牌只係選買紅酒時⋯⋯可再加強美食的配合
J 神去考品酒師牌??
satoshi23 發表於 2015-8-1 11:43 PM
我喜愛飲不同國家的紅酒,所以去考⋯⋯該品酒牌是有一定的優點or其它好處⋯⋯考來無防⋯⋯未來一定可用到⋯⋯