返回列表 回復 發帖
本帖最後由 大文細佬 於 2014-2-13 12:56 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb, Q9 ~- K1 C4 ]1 i2 j. F& q

( \+ R( W1 c7 X' x8 Z# hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人比較接受田蕊妮, 因為佢演戲真係得有落苦功! 萬綺雯由我番睇佢成名作"我和殭屍睇"(因為我以前唔睇電視), 佢嘅演技到e+都係無改善, 唯一變係老咗, 同埋唔知係咪食煙食得多, 佢把聲好沙. 但佢好運, 出番黎拍TVB劇都夾到好劇本. 萬綺雯迷唔好嬲, 強調只係個人意見!
同意萬綺雯係非常好運, 但係佢嘅演技同差田蕊妮咗一大截. 係好心作怪裡邊佢做壞人都係麻麻地,需要再磨練一排再睇* z$ S4 j0 S/ q' H, P/ c2 b
ghh1 發表於 2014-2-12 06:03 AM
7 R  k9 v* T/ O6 p- p& ?4 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# P8 c, a/ O. C* s
Agree!
論演技, 我覺得江美儀同埋田蕊妮都好過萬綺雯喎! 前兩個真係有努力下苦功, 後者花瓶居多, 但佢e+有老態好難好似以前做花瓶咁上位, 不過佢好好運, 咁就要睇下佢嘅運幫唔幫到佢喇!
: W  }3 W5 |2 q, ]( C
( [2 W, ]( L' n6 {) O6 L: TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。非常同意!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& H$ N& f/ e' z  u
不如都係欣賞吓蚊蚊啲噴血舊相算把啦。" W5 Q# W* v, ?  A' G
2673376公仔箱論壇6 A# T' \  n- c" |
tvb now,tvbnow,bttvb3 v3 |9 @9 Q2 I! \3 e
leekwoklam 發表於 2014-2-15 02:57 PM
www.tvboxnow.com) f+ ~0 |! u# f! p, C0 a, a
公仔箱論壇  E* [; S" [) j" ?. e- J
lamlam, 你揾佢呢幅相係咪最近幾年架?? 好似都有啲老態喎.. 其實佢最正都係42吋長腿, 至於樣貌真係各花入各眼喇!
4 H3 x% i. \7 v4 w- v! j- Atvb now,tvbnow,bttvb+ b  w/ Y5 E6 R, B1 g- l
6 d3 j+ l; ^* V3 `係呀大文細妹!其實近幾年無論喺螢幕正如食為奴本劇或報章雜誌上,萬綺雯啲相都難掩其老態,化娤燈光都補救唔到,但若論其真實年紀都係應該嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& D+ O" R/ G* Q! Y2 ?
不過本劇“紀慕雪”這個「武女」角色年齡設定好似後生咗啲啲,暫時感 ...
3 n2 t* Y! Y- g) }, N2 N% kleekwoklam 發表於 2014-2-18 11:49 AM
; U2 m5 G( Y- K; k. q% W( P  g# ^
( Y; G( `' {' v# E/ K. X+ z佢第六集把聲好拆呀 .. 有無可以提點佢, 叫佢唔好食咁多煙呢??
. T* h% ?' {4 M$ o7 C8 {tvb now,tvbnow,bttvb; `) J) H7 R; j1 |$ G' W8 B
大文細妹!聽講佢老公陳十三仲大煙瘾過佢囉。
+ L8 X! z0 ?. m+ X公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-2-19 11:39 AM
0 X) h% h8 I1 J0 r& J% @  z' }www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K, {8 w; }, D* j9 \, r/ j
唔怪得, 一手二手一齊來!
睇咗咁多人回覆, 發覺太部份人都知道點為之演技好嘅演員, 唔係只係啲fans咁, 演員無演技都讚.
www.tvboxnow.com0 c* W& [1 C$ ^% ?- I
大文細佬,你經常都能夠睇得出一啲普通觀眾睇唔到嘅嘢,非常抵讚,同你拍檔傾傾講講劇情好開心。2 D% [5 Z8 w, T9 O# A' A" ?. G
其實本帖標題都有少少潛台詞嘅,但唔想寫出嚟,總之你嘅見解有部份吻合咁啦。  ...
" B4 w: i, J: \/ c% j0 ctvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-25 12:10 PM
% j" K; Q9 ^5 Z
+ m9 e, n% E( k( h
潛台詞係乜?? 講比我聽吖..
萬綺雯的演技一般, 又唔夠放, 只能靠劇本配合才可發揮, 要做演技派尚需努力 .........
' v6 E" v2 r0 N9 |wewewebweb 發表於 2014-2-23 03:12 PM
) B3 N& w% h3 n7 O* B# h8 ?) D7 W: t" W; H

% ?: v2 R% p% }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實佢演咗咁多年, 演技仲停留响"殭屍"時代... 加上佢e+仲有老態, 把聲仲得人驚.. 除非佢肯演番同年齡嘅戲份喇.. 唔係好難令觀眾投入.
睇咗十幾集, 對你响page 1呢句->"今次對手唔再係視帝郭晉安同萬女迷三哥苗僑偉,對手表面上好似跌「呢」,但觀眾焦點反而可能更加集中係“紀慕雪”身上," 可以否定lu.. 佢根本無可能响兩個阿哥度佔到丁啲戲, 通常男女角有火花雙方都需要一定演技, 但e+係單方喎. 所以焦點依然响兩位阿哥身上!
唉.. 就係為咗老表班底, 所以揾咗呢位女角, 選角失敗!