返回列表 回復 發帖
8 S7 D/ z/ t/ R5 W% _% x7 b0 y3 Q; p" V都係講事實o者~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' k3 |! _4 [1 K5 s; \5 V" H
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.2 d# R: g/ `6 e6 `
www.tvboxnow.com- T# X, W6 q) ?8 |# \. `0 C
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.www.tvboxnow.com) U  g$ E4 L# n% e) i$ a, S
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...
/ l, V  C9 i* D+ Phello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.& D6 B# M! T. [( V% h

. U8 \  p: C& Z2 o) ^( N, _" @/ ^哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。6 \* n% i9 H' ~( i
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業5 q, m/ Z. }# i2 p8 p8 c

+ |+ i& S, g& Bwww.tvboxnow.comSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
5 F4 w/ K: j/ Q+ k8 u) ~8 i公仔箱論壇
1 h: t5 Y5 ^7 d' X+ ctvb now,tvbnow,bttvb劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
# Q, s$ @; j$ i; O1 ?# C& Z其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...
% X6 F  @9 v+ o3 s8 w8 i5 j1 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
公仔箱論壇) ]7 X; R2 Z6 V0 Z! j- N" }9 \
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
" [" L& c* n/ Y3 jtvb now,tvbnow,bttvb第1集 天下無雙
. n9 S4 d* `: [# ]. y8 ptvb now,tvbnow,bttvb第5集 每一個明天   黑夜不再來tvb now,tvbnow,bttvb) q/ A9 P3 K5 v: |* z5 D+ ?/ L
第6集 人來人往8 Y& R( \! x: D* Q
第7集 每一個明天
) [0 J$ W9 y& h% f' T; G第8集 每一個明天
7 J4 K# {( u0 h) z* ^9 E* M公仔箱論壇
- @, s( K2 s" ~& {; [4 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係好好聽~tvb now,tvbnow,bttvb  _2 \: ^' T: c5 L. `
zzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
; {. p9 k7 g& u5 h3 U8 B) C
tvb now,tvbnow,bttvb" ~% B2 Z4 G$ i5 y  l+ d& `
咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-12 12:40 PM 編輯 9 m% I2 b1 f2 `: @0 a& \
# n! }: T) O4 b& g. E" M
唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。/ @( F5 r& z  L2 T. c" [$ [, t8 V
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!tvb now,tvbnow,bttvb+ b3 @# S* \) `1 S3 e" h

8 {5 h. N. R$ [4 u7 u% E% ^不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
- w, z7 |5 ]* i0 B
$ z2 X6 D2 ~- j8 _隻009响梳化企响度勁可愛呀!www.tvboxnow.com" s! v# k2 t7 O# n, d6 j8 S3 [+ e% r
大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
/ U; `7 g; j2 T1 E

$ J; X( c7 r) r9 o公仔箱論壇細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
; m  r1 e* \, G; LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 h, \; B3 g+ f0 R
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?tvb now,tvbnow,bttvb* A" i$ Y0 @6 z: q& }* p* u8 v

F( Y# a3 c8 \; a, w1 nwww.tvboxnow.com劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
2 I8 q) m! L- wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2719101
5 M6 |8 s% j. K9 p7 t( u公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
2 P9 r8 Y8 w  l; E4 ?
www.tvboxnow.com0 t9 T, P% E4 ]2 W' D* ~( o# s6 A$ H
J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。公仔箱論壇7 \" G9 m9 m  w# a% `
公仔箱論壇* L4 j/ H6 {2 o( o  W1 X
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
! A  `6 r# @1 E" u
+ y' E1 F8 _; ]9 jtvb now,tvbnow,bttvb係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟tvb now,tvbnow,bttvb. l; ?2 J( a1 e6 @1 s
大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
: ~$ C, \3 c* {; E. P% Swww.tvboxnow.com慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好! ...www.tvboxnow.com" q! S0 D2 o+ G0 U  {
大文細佬 發表於 2014-4-17 03:37 AM
% v: L6 l+ h% v% Jwww.tvboxnow.com第三畬個原因未放棄本劇就係d歌.
  E4 w( F5 m7 V. q( X! r/ x3 B現附上名單:
7 _( y: `* e5 Zwww.tvboxnow.com
多謝樓主大大用咁生動有趣的對白介紹《愛我請留言》公仔箱論壇0 f" B, ~  T: N
k.lau 發表於 2014-4-19 05:40 PM
# H0 o' y% O; t& B* |# m) H( Owww.tvboxnow.com我都多謝你欣賞,請支持M-Club俱樂部吖.......
: P+ H( H4 U4 {# h
# V; _% a0 c% A; m/ e點解你咁叻, 全部歌都知歌名同時知邊個唱嘅?? 佩服!
+ G1 Y& f) x% a& e: f/ q大文細佬 發表於 2014-4-18 05:17 AM
2 ]) x' L7 X, J+ J; u  F: ?6 P唔敢富當呀細佬,係鐘意聽歌嘅屋企人提供資料比我架......
愛是永恆同感冒www.tvboxnow.com* g2 l/ c/ G: ?; s* x9 l
hello12324 發表於 2014-4-19 02:25 PM
( ~) _1 o+ M) a0 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝hello12324補充資料........
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
9 P; f' o# O" x, M7 i! F大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
  P0 Z' v) ^0 r! m1 g5 O0 U

) ~% D, ]- W- l4 P8 t! A我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。* p- r, x* A. r) x! T4 z
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

8 ~8 O" G& |$ V, q4 D9 R
6 R! j/ a8 z0 q# t% lwww.tvboxnow.com大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
! U1 e, r( r) T, f6 g! |- e大佬,你好醒呀。
初期我講遊過洪永城個張日熙趕客指數高,但其實有人同佢差唔多,佢就係樂天送。公仔箱論壇% W( u( v! x& y, i. s4 x( Y5 Q
真係煩到呢...唔識用正常文字形容(唔可以粗言穢語吖嘛),船頭驚鬼船尾驚賊,我係女仔一定費事采佢。

" f0 ?8 \0 z& N% x  Z公仔箱論壇
好耐無睇過呢D小品劇。SO FAR 係今年最想追的
6 ?4 i- E' c6 S/ g3 Etvb now,tvbnow,bttvbsuesanmi 發表於 2014-4-26 01:40 PM
! w! w  |3 l) G! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁你係咪未開始睇呢?
/ r: b: J2 d7 V/ y! @# ?tvb now,tvbnow,bttvb希望我哋的評論無影響你。