返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇6 }* ~0 @7 i! O* i

L5 ?3 H" h% \/ E$ }1 L2 E但係好似奸架喎www.tvboxnow.com( f  v  X/ b0 k! S1 _
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
www.tvboxnow.com( E& b/ X2 }1 y; }
仲係會大肚嘅情婦添/ ]* q% z9 X5 h+ y$ g
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-8 11:52 AM 編輯 * H% V. s- o# E6 t5 T7 I

8 [- S# T2 ]( x3 W1 y* V: a" ^tvb now,tvbnow,bttvb
www.tvboxnow.com0 O& C) Y1 t9 F( S( E" e3 _, V

! v: [. P$ ^5 }; ]2 [$ M- Y' Qwww.tvboxnow.com哦.. 原來做我阿哥嗰行www.tvboxnow.com. k4 C- t, R9 a
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
www.tvboxnow.com4 [, p. v! M9 F" N
咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?
0 n+ J. s7 O: C) ~( S3 q/ ]# l我開玩笑咋,你唔駛啋我。
www.tvboxnow.com& m6 }" `- p& d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 b4 e# H" q, d4 B5 N. M6 x  @

( o1 `# w  w! `7 w0 n5 M$ g% k8 S- Stvb now,tvbnow,bttvb小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
5 w; s2 l: K, Z- L, j# D( n4 Z
7 K* \( M2 L5 G, P公仔箱論壇
& S' T: }* m( X) E9 f
www.tvboxnow.com9 M6 t7 R2 u/ U$ H  U# Q; B2 k# }+ X
當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步 5 B6 \; E6 q" P5 F+ O  \! z

2 F, A8 B8 T, B" _+ Z1 p3 Q話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ O# G2 o( Y& d8 y3 T% W8 t- f
大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
www.tvboxnow.com8 Y6 d6 B0 [# ]7 J

( y% ]$ C5 [2 A5 ]( h4 r4 x8 V4 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。www.tvboxnow.com5 Q$ H9 B4 x) J& s" b+ g( Y
公仔箱論壇3 K9 R4 _2 p: Y6 M; s- @
公仔箱論壇$ ]. d6 p$ I( d& @  b9 S

$ i( u( r6 q# T- }' w; j7 m$ M7 ^) t公仔箱論壇唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。
0 A+ A4 ?" v$ Z9 r" [! o公仔箱論壇& G4 _3 C! C! v$ ?) d; C1 r

% O0 j& Z5 }7 i
9 ~2 Q' |* ^: t( L& M* hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V$ x' [! S8 v! u
角色的命與運(延續篇)公仔箱論壇5 m* F' J+ q0 a# W% N) Y# f3 Q+ C
www.tvboxnow.com' V2 K5 [; X8 \7 i* _' M- Y0 ?

# M3 T! v+ B2 p; q9 y6 a公仔箱論壇! b8 g2 R" y! \; o1 V; {
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。& {3 I+ f7 F2 Y; g4 i
公仔箱論壇$ Y6 V! m( L9 Y; q1 k. s3 s5 O. B/ F
《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸
4 [7 Z  ^1 ?* ]/ p, h公仔箱論壇/ v/ |# h, G  S  U) U

6 m2 J; P1 ?2 {! [8 Xtvb now,tvbnow,bttvb而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

3 g* q- E% ]/ F" E7 q" k% W+ x, Rwww.tvboxnow.com

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯 www.tvboxnow.com2 N% c' Y' X& f6 x$ R( F. \9 M, f

8 A" b2 e5 G0 c" C9 ^4 Q$ N公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb' X9 }: D) w" p& A) M5 i: u' d

3 `- U/ y0 `8 E! X7 ?* u  M其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...
/ _6 |% y4 m$ D$ Q4 Ztvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
8 Y8 P6 U8 l! S% g1 F9 n4 Dwww.tvboxnow.com
6 C5 B+ H) s8 ~& f& aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。
: o) }  Q7 F8 A3 D% {8 B; Zwww.tvboxnow.com
, L) r; j; ^) r! {, V* F% q, R6 i哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。
4 P# t  _  j9 j# H' h) M$ w公仔箱論壇
7 Z- h" e% W* {www.tvboxnow.com# L3 z/ M9 p; R* j
公仔箱論壇: s; A* D1 M, A/ m. Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ u0 s+ i" B3 p- L5 h
就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ g3 I- A- X$ P% z7 D
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ?5 F4 T1 J6 R
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...
1 I5 q2 P2 }! ^& _+ a4 }  r0 k6 m大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
. {4 {2 _' e$ a, t, f公仔箱論壇
$ W' O! F- L# J; r0 {《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。
: {% d- n) Y( C- M& @+ K5 F0 a( fwww.tvboxnow.com  x1 S3 \4 b1 t
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
" W. E) c: X3 a( R+ P. S) p/ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* V& i- v9 z; K/ T6 f
遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
8 }3 X2 o  K" p  L+ v* L) L1 wtvb now,tvbnow,bttvb& B& E$ N! w$ a
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....
3 q* j  S) g4 E# D6 etvb now,tvbnow,bttvb同劇中起用好多新面孔的女演員...www.tvboxnow.com6 _0 |' ?1 i/ y) u
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...
0 Y5 E, ?2 W# w- G" x2 F9 g4 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,
* Q2 _1 z% p; L* s* i( q* `晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,
% \" @* m$ h" G0 {$ F6 c/ ~www.tvboxnow.com最多四五個有呢類質素... ...' J7 z2 W1 s4 t# C7 S- f
金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
: S/ v* P5 e3 F, l) ltvb now,tvbnow,bttvb
" f! \9 X$ O0 b! Z6 n+ f( `% i3 x唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。7 ], ]9 T, G8 f/ S' F
不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....tvb now,tvbnow,bttvb+ W! i$ ^  }! ~2 V- k8 C
tvb now,tvbnow,bttvb* _7 z8 y1 k9 h) o
tvb now,tvbnow,bttvb& j- K" c+ j; t

- c' d* W3 Q% F: c1 A' L% k1 I7 f公仔箱論壇順便多謝J神版主評分。
; h# v5 O1 J6 N5 h* F% {tvb now,tvbnow,bttvb- ^7 x: {2 A2 \2 q( B/ e7 k
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。) n" b4 I8 R9 b7 q4 @5 P8 y. L& P& e- B- x

4 ~* c! a6 [1 t9 S! c' g
7 a& a, M4 n0 @" Y3 h) G& y公仔箱論壇公仔箱論壇9 k- U6 K; ^% K/ |$ O  h; i
唔似地球人...
7 z2 B& Z1 ~9 t* U- xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* V& V* `" \* x6 v
即係呢隻囉。
: ?. V) H  z1 N  f7 |- x6 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇8 [$ c/ W; D& a6 Z% c% D" a( m# f
% _" W- q, C0 G3 d; r/ u4 a' Q9 @: U) V
唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。公仔箱論壇6 J( u4 d( t' Y/ B* r2 M% z1 N0 U. c* l
我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-15 11:18 AM 編輯 公仔箱論壇2 @# S" D6 ^1 ^$ C

/ |/ i; C0 A) O2 G+ v公仔箱論壇
8 V: D' P  N& ~6 x( p! vwww.tvboxnow.com公仔箱論壇+ @1 G' n4 o# b! c
幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
3 ]' I) T: o, sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
5 ^; K* b- X- u* O3 D

9 T8 R) p( W. ?9 F* B# l" x  }公仔箱論壇係呢。
2 a3 F1 D2 U* x% A2 utvb now,tvbnow,bttvb啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。

& W. i: _+ x8 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 [9 @9 R0 O1 t3 P* @
細佬同大家按圖索驥吖。www.tvboxnow.com0 O( H; B; g  [( E6 A

" i$ E# w3 K8 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
- d- ~3 J4 D& T. A3 W
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
. I5 k+ v3 x  g4 S4 R( ^+ x7 b& J1 h
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。
' j8 U0 d* O( S因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
- O) y7 @* X! G, V6 U& }: b4 T7 i8 z2 U2 A7 {# E' g' }5 [' {: B2 w4 U- C
tvb now,tvbnow,bttvb3 b% R  c8 i  i8 M' i5 T* A  Y" a

# D$ m! {( g. N; W+ w/ m你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎
% w. g/ n$ g; s8 q: Xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
( g4 J9 \6 K, m, B: Iwww.tvboxnow.com有啲真係「騎厘」到呢.....tvb now,tvbnow,bttvb8 ]3 Y3 _2 S% v' ~; v
公仔箱論壇' C! @9 |' Z) m4 Z  U' L* V4 ]
今年個三位都唔知點形容。% }" i, `! r; t6 }
寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「
: w! c+ B: j$ K% I6 f$ B3 v0 [/ i/ F公仔箱論壇
6 `( M* W2 Z: B2 n2 o7 f5 T
眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。
# i8 F0 G( l$ @% z2 L" D7 Ytvb now,tvbnow,bttvbhea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...www.tvboxnow.com1 v1 \4 Y! [6 x$ Q" Z' Z
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
) t# t: A- G+ u0 f; R0 ?" Zwww.tvboxnow.com係呀,由第11集開始追都冇損失。