返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
; U/ M2 Q9 K4 K+ \& z# J5 u; c公仔箱論壇Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
公仔箱論壇$ O5 ~  q  r' Q' A* p6 f* g
係哩,我都話佢明抄架啦。
tvb now,tvbnow,bttvb( K0 }: |2 y+ g7 {6 G% c
公仔箱論壇' J4 Z, ?, g8 C
嘩.. 你揾到佢咁多資料www.tvboxnow.com* V* w4 o: `' w+ X- o; h# L2 r
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
7 h. Y+ X9 u& x0 ztvb now,tvbnow,bttvb用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
: q9 L  H9 k5 v- mwww.tvboxnow.com
" a' E/ [. b. a  ?4 Btvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!. t2 O% O. Q1 L' O( g
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
, d8 C, ~$ I* R  r! x' ]
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
公仔箱論壇, T. F& K. S' j
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...
& H/ |0 l7 {* B7 P7 Y: XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
2 _& E8 J! \; J! y% s, N編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
2 N& l! l) H6 M3 L- s
/ B* f! d) x& A, J0 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
  [( a) `/ D; L: G9 M) l- W* [大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
+ n( a- F6 S5 ~: Z+ \# |# \; C其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集
, p4 p: R' H' [: u8 C公仔箱論壇歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
$ y- s! X5 F, R2 [  T8 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- i/ G2 u6 p# q5 mwww.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
" {/ T. L& g' z, u( K0 a4 P. ^) \0 }
' m; C+ j8 C6 ]! `" [  D公仔箱論壇五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' \, k0 v% j% T& ~6 A) u& i& F
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
公仔箱論壇. t0 v5 {  ~8 t7 [$ T
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
1 R+ P% `  F; i8 f2 d' w+ ^8 n
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 V7 m/ r' L; w9 R

+ I( B1 Y8 r  s/ u6 s' Q% T' _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇, E, u  j9 Y# g3 l+ C5 ?
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ e9 y2 H! W7 |3 ^! |4 w% w: l
我開始想放棄睇本劇大結局啦。
( c+ I9 l$ I0 b+ }9 k1 P以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
公仔箱論壇2 z& X5 A7 O- Q. D6 o

* g3 M* B! R8 {+ ]差勁! 太多野要插..
8 |  }/ R9 v8 E0 L+ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
% a/ J& X, o% R# a) p8 [( k% Y. Jtvb now,tvbnow,bttvb你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
' S1 z' m+ ^! z" {4 i( s% @tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
3 T2 ~# a: c: F! ^/ h
& W0 W1 C" m. A! z$ `  O; Ytvb now,tvbnow,bttvb本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
+ y8 o7 ^3 H* q# n. k$ e9 twww.tvboxnow.com. @' S( x  n: N/ K6 r
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb  D. J7 n" D3 L2 ^
) D. J4 E5 J% T7 q# |& ~- }
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
" `9 Q5 \1 ]. ~2 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ Q# ?9 R7 d3 V  Uwww.tvboxnow.com其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ d; d6 T3 }& J; l% d" A
www.tvboxnow.com% I( }/ f3 m! u6 C7 S
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~tvb now,tvbnow,bttvb! J9 ~* ~) M& y8 i- ?
最尾歡喜哥??2 D) [4 n7 z# T9 q5 |  w9 `, a
stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
7 k2 I* r, a! m% s4 w5 w1 `% O- l做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多.... 公仔箱論壇* t2 `0 m  h$ T# m! N! X5 O
www.tvboxnow.com, d; l! J3 H; ~* m

$ {! j/ ?  Y3 Z(我無抄帖)
% B3 b) y. Z8 `, T  C1 Zluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( A' Q  z8 y# v7 }
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
* ]1 a' Q5 f: R) ?7 Q3 F9 Ewww.tvboxnow.com) D# c5 j; t; [# _
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添www.tvboxnow.com3 c6 b4 x( ]2 F6 U1 C; L$ I5 }( v
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
- C3 Y* S/ j) g1 |www.tvboxnow.com唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
www.tvboxnow.com5 i! I) ]+ @' s  C: N! @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 n9 a5 q* i, E9 Y/ \: y; C) c
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
9 Z9 w6 k; s$ \" r2 d5 G公仔箱論壇感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
. |3 ~. ?- S7 l/ u& X金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
* v# {: l' n$ @: ^& \7 a1 H再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。