返回列表 回復 發帖
你忘了很多HKTV員工來自TxB!  以前已經製作低質素電視劇, 在新電視台只會繼續製作低質素電視劇...
看了2集童話戀曲201314, 演員ok, 挺搞笑
我就淨係睇咗"選戰"和"警界線"兩套. 6 M( P; F, l0 S
www.tvboxnow.com1 x! g. {# U. G$ Z& e) E% V
"警界線"  S1 R* r, {$ Y" S( F' ?
開頭個幾集都仲有一集一集睇落去. 直到pandora出現嫁禍將軍起, 真係覺得唔知拍緊勿. 啲劇情越來越離譜, 方藻晴可以冒认佢家姊方藻文起警署自出自入放炸彈, 見方藻文個 ...
( V' `  q; W6 J; M0 P9 A1 ~( \公仔箱論壇pknoface 發表於 2015-1-26 07:06 AM
大廚,貓貓和我看並討論警界線時你去了哪裡!!??公仔箱論壇9 R9 A& b+ T6 K7 v  k" ]

. s& F  x, E' c2 Z( v# l8 q' Ctvb now,tvbnow,bttvb童話戀曲201314看了六集, 故事普通演員不差但出來效果不錯
估吾到A生有睇呢出戀曲哦6 G- S" r/ _; \& U7 U* h1 v
聽聞香港果邊因為呢套劇
' q& b& b  Q! A  Y, |HKTV的收視已經去到臨界點了www.tvboxnow.com- I) E3 {6 E3 d) _% u
吾明為咩吾將選戰提出來連續播挽救下4 e! b* g8 V' \# G( n
lhy92725 發表於 2015-2-4 03:46 PM
5 `9 L: G8 U( B
又叫我A生, e! H$ o8 y/ U' Z, |0 Z
tvb now,tvbnow,bttvb) V* w8 ^" S( b, W8 S9 }9 S
童話戀曲201314我可以舒服看不易說這樣或那樣! 還是那句話整部劇麻麻地但出來結果好...3 k( m/ a0 ~/ h6 }7 e, B# X
+ `6 _! [& n* ~' F
選戰&警界線很多無厘頭的東西... 特別是選戰用文字交代劇情TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- m/ y# [( l. P2 t
公仔箱論壇' N& C& ^' i% `  p) H, w- {
收視問題是你期望HKTV過高! 香港人仍然會投訴並繼續看TxB...
問題是大多數人習慣了TxB劇集形式
老爺(=路爵爺)講開慣性收視,令我記起我阿爸、阿媽以前係香港争電視睇。一個話亞視都幾好:《變色龍》、
% y% Y/ B  s9 ]) u) jtvb now,tvbnow,bttvb《大地恩情》、《天蠶變》.......另一個就算唔睇都要霸住睇無記,唔得閑睇一聽轉台馬上要轉噃無記。咁就 ...
; H8 _# c; |+ M$ Smnb1123 發表於 2015-2-6 02:32 PM
請叫我路人甲
* c9 N+ S7 n3 A& ~* a( }+ y& ~tvb now,tvbnow,bttvb
" W- K# `2 g* J: z& Qtvb now,tvbnow,bttvb香港人習慣很難改變
最近好似無曬聲氣!真系有D可惜
& G6 K& q6 t% M5 ~+ o8 z8 V( d1 t; blhy92725 發表於 2015-2-27 07:01 PM
這種品質沒有可惜
我阿媽係黑玫瑰故事主題新鮮但出來結果... 低B!  最後幾集故事很倉促...tvb now,tvbnow,bttvb, O0 \8 q7 n/ }  c* O& J. X, x3 @$ r
第二人生頭5集不錯, 之後不知道因為我還沒有看  故事主題改變和遺憾... 有趣
最近呢出好睇麼?仲有無甘低B啊
7 p' _0 U' g. l! W, v* V; iwww.tvboxnow.comlhy92725 發表於 2015-3-5 05:32 PM
故事很好! 當然細節有一點小問題...
第二人生我睇佐三集 ,演員問題依然無改善
: M3 \0 Y) k- e$ p公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-3-16 11:13 PM
改善?兩到三年以前拍攝, 一直沒有提供意見.  公仔箱論壇3 f+ J$ y5 C; q9 J7 `
& q0 d8 f$ k8 @/ E. J9 C6 I# e  ]
如果hktv沒有關門, 兩到三年會有改善!
真係唔知捱唔捱到2-3年,如果亞視關門大吉hktv就機會大D,真係阻住地球轉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, J+ z; a3 M/ N$ d
mnb1123 發表於 2015-3-17 09:48 AM
沒有資源生產更多電視劇還有一些倉底電視劇要播

評分次數

• timmaxsing

- ^2 j+ Q( I7 O3 O" q2 ^4 Qtvb now,tvbnow,bttvb
2 O' e5 P* V# q) m# G9 C- K5 c$ _, h
王生最終都會敗在錢果方面
6 K! B2 z& P+ C4 Y% g: E) d' nlhy92725 發表於 2015-3-17 09:47 PM
因為他製作的東西不比TxB.好太多
其實如果不是被打壓無得領牌
( N' P& k0 `- d& I公仔箱論壇大家一齊用免費頻道,都未必不能形成競爭嘅TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. d. M  a, c8 H- x9 R# `; R9 {
lhy92725 發表於 2015-3-20 10:01 PM
另一個ATV
又吾至於嘅,D劇唔系話完全無質素嘅
  C" K1 N, I9 z8 ^lhy92725 發表於 2015-3-21 10:19 PM
香港人不懂如何轉台
6 n+ i  z9 r% c9 {! i7 k0 U
另一個角度睇,D人忠心不二 我就邊個節目好睇就睇邊個。有套叫《導火新聞線》唔知路人甲大哥、猫姐有冇收睇,聽聞唔錯。
, }+ j2 p4 a- A8 W$ Vmnb1123 發表於 2015-3-22 09:25 AM
想看但下星期開始忙