返回列表 回復 發帖
0 m0 F' A% p5 q6 t$ X5 \* s+ I( Z8 ]2 ?& }tvb now,tvbnow,bttvb
1 x" K6 O3 z! Z; f. Zwww.tvboxnow.com啱嘞!
7 z- a0 x7 x% n 公仔箱論壇/ b# x! i) f% w$ @. t
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
( @6 f2 k2 B; k3 fleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
8 d0 a# B8 }# T# i6 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% }/ m, d" Z8 l# Q/ @
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
* V3 e  ?. |" Q! Z. c) g大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
/ J. n! o* y0 r4 F/ S! a/ k公仔箱論壇% F- \: m; f2 a
啱嘞! $ Z( G% x7 ]1 q( o, j
tvb now,tvbnow,bttvb* T$ I2 q, V7 t
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?0 p: H6 T" {2 N1 d5 ?% d- b. {
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。www.tvboxnow.com  w, P! e3 ?/ ?. X0 V$ @6 `2 E9 g
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
0 ?$ q) e2 `$ J6 ^/ Owww.tvboxnow.com
* h! x5 j9 E  b2 k# I# ~tvb now,tvbnow,bttvb嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
3 U! m7 h" b( q, E6 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
, H7 a4 E+ M* K& btvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com' U" }5 i1 N( R  o% s, m7 K
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* w7 r4 t7 |2 S
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住公仔箱論壇. Y; V% G; @3 S% g
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
0 z0 s  p) d* X0 B+ j

! i' e* W, [$ n" H. n" H- wmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; F4 h# p7 \  f- z 9 V% P' `4 n$ K% x  `8 j4 c' y: G4 v
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb! z$ Q( V  u5 Y; x9 i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ x* W' B# Y" E4 N9 M4 H
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
+ F% b# s/ j) @" b  [3 C! [3 Y  A3 ]) e: F
tvb now,tvbnow,bttvb7 w3 z! z5 l) b3 m2 F
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。2 V# [+ c8 e; _% t: r: \* v/ Z
tvb now,tvbnow,bttvb4 d' F$ J0 D3 W, c1 r; {7 ^1 `  u1 Z
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 h( y9 U4 T/ _; L/ b/ ~) i' L

. t# y' u* Z6 f5 j  E你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ..., x" ?7 \4 f; M- W0 a  ^
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
! z( o) t6 T. C4 Z4 T" V2 @, d+ Z/ I公仔箱論壇公仔箱論壇) H8 d1 _/ U; A' y
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇( A2 W! X' \" l" N7 t. C
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
2 b* O$ \3 m. M  ?$ x( _# c' i: Amnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
公仔箱論壇2 t. F3 ?# z$ O3 ]

0 E- n2 m* f- s/ _0 K* W- pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
5 S* J$ F- S5 j0 U: t) ?www.tvboxnow.com
7 F: O2 P  Z; G8 F2 V' ?( i: ?www.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 }! o8 J, j8 ]& Y; y7 _, x( k8 J

$ Z/ e0 k7 N. Y& }  S* h2 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!, P: z- ^& d0 A6 _5 @9 |' _0 B
' P% t, i2 v! \
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ H6 u" }, G- x
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加0 g2 B% z( B# d$ b  j
論壇學嘢,平時真係冇時间
# f5 t3 \, f7 ^+ t4 \, w( w3 ]
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 n. i' ]4 f: i' L
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
tvb now,tvbnow,bttvb. M* Y7 ~3 G# e; b2 ?9 o
/ d5 I) k2 b; [% n4 F
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
& R  x! R$ [8 N5 p; j大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
公仔箱論壇$ O( l; [9 f/ m0 G' r/ n
tvb now,tvbnow,bttvb( q8 g8 `& W4 M' G* \2 k# o
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
3 ]" W. t$ [; [7 @3 M9 r# m# S- h論壇學嘢,平時真係冇時间
4 N: q# `8 Y$ j0 _7 m. ^$ A6 a' D$ ztvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
7 z6 B" s% t: @) i' Etvb now,tvbnow,bttvb得閒就多啲回帖啦。
8 j. y. i% n" r/ Ltvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb8 D3 ^) U2 {" p; _7 K& n; p
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
* K6 j/ [- I! k8 l8 a) [& Utvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
www.tvboxnow.com/ |8 p  l! r6 x! n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ b! T" y2 ~/ J" F
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
0 i. X) E% C9 j% I公仔箱論壇
* g9 C' |8 s7 ?: F公仔箱論壇啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
  ]( ^5 q0 i, w  ~: o; C8 ^6 E大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
2 X! [5 {9 d. A$ U3 X8 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! h4 v" O) @' u- h, `% ztvb now,tvbnow,bttvb煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
4 u% s; \& E* d/ O 公仔箱論壇! _. y3 P3 b  c5 b1 R0 |& |
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型3 I$ N/ a  l$ K+ m  z+ D4 f6 W
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體