返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" C: o3 O5 B/ c/ p. C" J
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
公仔箱論壇8 g" d/ ^- M  a. p8 s% }9 w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- T) a; Z; f% J$ G1 }8 A- [
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)/ B' d7 P0 h' w
: z" i9 c7 C6 Y  t( p
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
& J! M  X6 X! b4 m3 ?2 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利; E) {* A+ ]& c: S8 k
www.tvboxnow.com- o% \3 J+ o5 R
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
/ N. e0 X* v: Gwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com+ }) [6 H% i1 P4 e: U- a% x
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www.tvboxnow.com( B5 Y9 q) T3 I' o

: N7 a' c  o: ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
# y  \8 G; T2 T  c: ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇& P5 h! D% ^( J+ R3 l

3 X( b9 V, n- f7 I  W  ~9 F睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
www.tvboxnow.com% H, J, a: ?& N8 @- B

& I) x' @7 s$ {9 j% Dmnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。www.tvboxnow.com4 Z- s2 z2 ?  R2 n, T0 R
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
3 O9 M6 Y, X5 u. Jmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
/ i: m! q7 u" y3 M" x+ V
) g6 p9 h7 Z3 z+ M
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
www.tvboxnow.com7 s- S( y  {9 H1 |/ M5 _1 [
3 m% q. B- d' y) U$ \
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) A0 b- O! Q" e6 B
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
! R) X: y# K# gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 u2 @$ a' Q% N/ ?  W公仔箱論壇學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
  ^3 u' j# e* ?5 Mwww.tvboxnow.com其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
( Y% v# F* i* j* S

7 v: }. a. |# s' j, m8 d1 W呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
! k# E+ o& n. r! v! [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇! _, O# U  R% k1 }! f
今晚恰巧8點幾 ...
2 s/ f, ^( \8 w% ?' b2 D& I公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
5 Y# V7 |! o- M5 U* z5 U- Z
tvb now,tvbnow,bttvb8 c! M8 W9 {' L) ]* D

2 W( w2 S! y5 K7 |7 p0 X+ E& j係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。1 \, _. k+ G' H- Z$ g# O% w5 d& l
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ ; A5 Y+ o$ Q! r( ^' L
第二集就慢慢開始可以適應啦~
& {( O( e6 ]/ ptvb now,tvbnow,bttvb期待今晚呢一集~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 \: \. z# C6 v+ h5 l4 a
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
1 _0 N9 G$ f3 C( T* Z. I+ B( i) A# U( A
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 公仔箱論壇9 x1 U1 L/ s$ K) m" T

; L4 I, L5 L( R( W% g1 m( N第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
$ L) e# F2 C, ~. n: N' ^, z % s4 x; G" m! z! T
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? www.tvboxnow.com: k& Z; [; H, |! a

: `8 `7 d, k4 D( \  J+ ~+ c另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!tvb now,tvbnow,bttvb# z) M4 b7 O% ~& i! j6 g2 k

3 Q3 D) m- c+ ]5 |. M8 vwww.tvboxnow.com雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
3 V8 B- B( s" s2 V* F' c  T( R4 N公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
% C; e% j* X5 l9 W( Z+ t( J, m1 @tvb now,tvbnow,bttvb0 m7 k7 w: k4 i9 X( n0 p0 g$ H+ E
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
% K! [. o7 [- @$ _7 `- w' Pwww.tvboxnow.com

3 z3 h- M3 ~& P& x6 ?1 F+ I公仔箱論壇我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,www.tvboxnow.com  q) r4 E1 H8 I. F1 u
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
$ b- n3 G' o8 [' X& R% _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好' w, ?: s( z& ^: N/ j1 q
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇! n5 G3 o  `6 O% q/ S) f4 E
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
* t: O; \7 P, V+ d2 h( t公仔箱論壇" g+ O9 i0 K1 S- ~4 b
$ j1 F7 o* Y5 s6 u5 T# L) R. j% ?tvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
% U7 T, n& z* U" ^0 wwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
, Z. {3 a; y+ p* nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對!www.tvboxnow.com$ F4 a$ A8 \/ Z  w- c/ x. ?
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。+ u4 {& s1 p3 H. o
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

" }6 R7 g  f( r5 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
除左關禮傑做得好好之外,
7 t0 l* p1 X% O" f; i: c1 J: C公仔箱論壇其實我覺得嘉琪今次都做得幾好7 V2 \+ B. t# g$ s  a# s% I2 m
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& Q, T+ ?5 e# |" D" Y
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
, F. Z0 z5 Q9 c( }( ftvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇4 u. \4 U, n7 s& [
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。9 \' Z: q& Q" G/ q

2 l, S2 e" e) d( p& N/ _0 j! V! L公仔箱論壇
( n2 y" ~' \% }" }* U9 o# r) ~tvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com3 g. c5 k% q7 c$ g
: V' P* E/ j- |! F! N公仔箱論壇6 |& x1 L% F6 m$ i' D, c
; s2 Q6 W" O2 n( E( D" x
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇/ j' v: V4 @, S9 A# T' \4 u
- c) Z; G/ y% o0 l% H) H
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇; P* i' k$ b! h. k9 a
' Z3 ?9 b1 q9 f1 W  t6 z3 g  Itvb now,tvbnow,bttvb
  p9 E$ {" ]5 ]$ y) J$ }/ D公仔箱論壇www.tvboxnow.com/ Z" U* N7 Y, J9 g# H5 t7 n+ G3 }& z
...
' P! Q1 q! m' B( k( }& B3 e# ~3 J9 d+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
! E/ I2 k, j; G$ F0 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都係講事實o者~~
- V5 n5 b6 T8 a( o5 A' w, v6 r我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.- K: S" U2 n1 C$ a8 M6 Q7 d. l) C
0 ^6 @! Y1 G/ m. D6 h( ]
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb( \  u# f( f9 Y# p) e) g
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數