返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱公仔箱論壇3 d  H7 A% ^4 t2 R* j+ J
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
# d0 k) X7 r5 J5 i公仔箱論壇係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Z% H* h7 t+ i( X  m; L4 t/ k
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
0 q; B& d! s0 ], A公仔箱論壇我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
4 e( v  j7 \! g, c公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v8 w& R+ m( ]5 e9 C0 W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& l! j+ Y1 j  j- n2 a

+ r0 _) {7 w8 s2 y; X. K$ t/ jtvb now,tvbnow,bttvb同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! m# L+ @7 Z* J" l
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
" ]& b7 ]( ?; j" K" F4 j* q
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
: t, C& Z* @( X* ~8 ~# [tvb now,tvbnow,bttvb唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......公仔箱論壇9 ]- m( a2 V. _- {! [2 C" `% Y" ~
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
* G, C* f/ U. c% N: g% b5 l公仔箱論壇
: d& _, u, H! l  E8 L4 l& E+ _. Cwww.tvboxnow.com比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 公仔箱論壇) M+ H" O. n" H. T

; Q8 L$ j! Z0 N" b「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
0 |( e' S, U; Q( C) wtvb now,tvbnow,bttvb「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
公仔箱論壇$ _7 b! u+ I2 J6 \3 M
公仔箱論壇$ h/ o4 h  g: Q3 l9 R9 ?
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 7 o$ b" \% p( n) A
  ?  ?9 r) z% t: w# n5 N2 ]
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
; U6 b  Y+ H  ~8 B8 T( vtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
, @# }4 g9 o+ `7 B' F) N

% Z5 P* q) @  u3 a" b7 |吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
/ n; ~8 H! G, j8 t- hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?* n* e5 O: C$ }+ p% c1 v
4 D7 o; ^% D/ _  A& @/ ~

8 i/ n* S  B3 b/ W! {7 ^1 z劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。www.tvboxnow.com1 V( v4 o' A! o
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......+ j+ W8 J, ^$ X6 ]5 ?
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

+ X. F+ a" Y2 K) J* ]8 a4 ctvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢 tvb now,tvbnow,bttvb0 e" w# S$ |, f; A
香香瘦咗好多
* v3 c+ Q* c0 s5 i6 v, Pchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
9 c$ W" B9 o5 {9 u8 Stvb now,tvbnow,bttvb香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
  s$ u4 f& x! @7 P5 u, [7 {& T$ n
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
5 h, W; ?. z5 A3 pleekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
4 i) @( {# h/ _( C- u+ Q, l) P有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
; N4 ?" X, L; q* v4 u1 }* L! j( Ptvb now,tvbnow,bttvb
( {. I/ b5 I0 O2 p6 {) c另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
& o$ l& K" L; ntvb now,tvbnow,bttvb
+ d% n& ?) \1 ~1 f4 g* V3 \, Twww.tvboxnow.com另 .... E- |8 @* I1 c
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
' h+ o, W+ c$ Q: {3 `1 I啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
8 V$ g2 [$ h$ h# A# {公仔箱論壇
1 ?, L+ N: W, c! ~- ktvb now,tvbnow,bttvb
1# leekwoklam
" N! d0 `4 l: Z6 m) y* ztvb now,tvbnow,bttvbthank you very much,

評分次數