返回列表 回復 發帖
無啊,唯有等佢自己消失再复帖咯
呢D是電腦技術問題,我最外行了
回家用PAD上,看下有無甘情況
如果有,我相信吹水會變慢同趕走曬D人咯
條骨都無佐lu
無啊,唯有等佢自己消失再复帖咯
呢D是電腦技術問題,我最外行了
回家用PAD上,看下有無甘情況
如果有,我相信吹水會變慢同趕走曬D人咯
lhy92725 發表於 2015-7-17 05:36 PM
知道貓貓! 貓貓真係好好人呀! 好有心機教人啦!
其實最有心機教人果個是grace姐,可惜今日佢無返黎
條骨都無佐lu
係話我曾經離開過一段時間所以冇資格做版主
blacker14tt 發表於 2015-7-17 03:02 PM
原來係咁既
目標係今日玩晒呀, 加油!!
blacker14tt 發表於 2015-7-17 03:03 PM
唔知得唔得呢??
車車有冇人中左獎?
恭喜露生連中 Bingo !~
恭喜Free !~
ADP什麼東東呀! 我想學呀! 可以教我嗎!
free2penny 發表於 2015-7-17 05:23 PM
ADP是Adblock Plus的簡寫,是攔截廣告用的。
可以支援好幾種不同的瀏覽器,你可以試試看。
先到下面這個網站:
https://adblockplus.org/

然後點那個安裝到XXX(瀏覽器名稱)
然後就可以安照網頁的指示安裝。

不同的瀏覽器要分別安裝喔
例如你要裝Firefox版的ADP,請用Firefox去開啟那個網頁。

你要裝Chrome版的ADP,就要用Chrome去開啟那個網頁。

你要裝IE版的ADP,就要用IE去開啟那個網頁。

當然還有其他版本,
果個廣告最衰就是中間出現果個,叉佐佢之後仲要停一排哦
lhy92725 發表於 2015-7-17 05:28 PM
使用ADP後可以讓貓貓大大說的那個【中間出現果個】,及其他廣告不出現。
裝了之後,您可以比較有沒有開啟的前後不同。
使用前

使用後
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
有的網站如果裝了ABP(之前我縮寫成ADP),攔了廣告,則會無法正常使用(例如很多下載網站)。
這時只要停用即可。等需要看的網頁內容結束後,就可以再開啟ABP。
停用/啟用的方法,簡單的點ABP的圖示就可以選擇。

Firefox停用/啟用圖示

Chrome停用/啟用圖示

IE停用/啟用圖示
文武兄好熟行哦
條骨都無佐lu
唔知得唔得呢??
車車有冇人中左獎?
satoshi23 發表於 2015-7-17 06:15 PM
老闆娘放假幾日吾返架啦
條骨都無佐lu

唔該你啊,文武兄
真係好詳細啊!
老闆娘放假幾日吾返架啦
lhy92725 發表於 2015-7-17 09:26 PM
日本咁好既。。。可以放到星期一?
日本咁好既。。。可以放到星期一?
satoshi23 發表於 2015-7-17 09:31 PM
可能甘啱有節日呢
其實就是星期一是假期遮
條骨都無佐lu
ADP是Adblock Plus的簡寫,是攔截廣告用的。
可以支援好幾種不同的瀏覽器,你可以試試看。
先到下面這個網站:
https://adblockplus.org/

然後點那個安裝到XXX(瀏覽器名稱)
然後就可以安照網頁的指示安裝。

不 ...
chenwenwu 發表於 2015-7-17 08:20 PM
文武兄,我見個 ADP 真係 block 左好多廣告啊
唔該你啊,文武兄
可能甘啱有節日呢
其實就是星期一是假期遮
lhy92725 發表於 2015-7-17 09:33 PM
好似車車今日講過話有朋友黎日本要陪佢他。。