返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......公仔箱論壇' l3 h# V) C+ P- ?0 S
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。5 ]( J% s3 o. e
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。www.tvboxnow.com+ J( q3 _8 l: f, x. f7 y
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
) g2 F) B- V! cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
) V9 h* p; S( {0 Mwww.tvboxnow.comspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
- X2 _' ~( `+ X3 t' A, y公仔箱論壇都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Q3 v/ u4 B1 t0 v* e2 B

4 G; C. C3 Y8 P. Q  k2 R4 Fwww.tvboxnow.com講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 L4 W4 D: D, ^- z) J4 q

& r: \9 r8 d  [  u! o公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ?4 T/ y8 Y9 K" a( @- V! O5 m
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
$ e5 D' `4 ~! R/ z4 s) h講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
  U7 H- S- r/ K$ Vwww.tvboxnow.com好有以前d "故鄉" 味
! t% u& |8 l' K8 z; X0 Ytvb now,tvbnow,bttvb
/ ~% u" S! t! C7 I% d$ c. S3 E公仔箱論壇算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...公仔箱論壇4 p2 ]- _$ R7 {2 @
tvb now,tvbnow,bttvb- m+ r; T& Q3 W4 z
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
" {/ X8 E. \  etvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
+ |% B: C* U: v+ O& u# R5 rtvb now,tvbnow,bttvb套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
5 Q5 l* r5 y  Q; J- o
8 B- j7 T, m& a) ~% Q
6 u& n7 C: }3 ?! r" H- `/ q+ z$ [  Ntvb now,tvbnow,bttvb講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
! ^1 X9 K+ V; b% Y- Ytvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( X5 }. Y. O8 [  {
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb+ M7 [( y% k7 t- S* i) f9 p& Y4 z
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
公仔箱論壇( N/ W; x5 i0 \  R' `
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
8 e( A/ h9 z' E8 B2 T5 Etvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, s3 l# p) ?7 j; A# [
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
0 X! Y) N2 z+ L# o我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
9 a* o; b4 e3 O. q
7 r5 p, Q! H2 }: E, |
公仔箱論壇! K" z6 `0 c( g& Y. @- s7 t
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲公仔箱論壇* W. s! O+ O/ B, s7 ~8 _  H1 L5 K4 E
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
4 b& e2 e4 _8 p: q& m. E  m公仔箱論壇係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
  \& d! J  Z) w; {4 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( X' w4 {7 C& O1 j  r- d5 I# n
報載___________________________________________________________________________________________________: n1 ?# n4 T& {' V
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」8 }6 O' J5 d9 Y  Z+ N5 }

: K8 b! v/ Y9 i9 k4 b7 P1 V6 i) hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
_____________________________________________________________________________________________________________
9 M# P) @9 N6 u* f" Z3 O公仔箱論壇馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 ! E( l' F) l- T/ z5 w
. N! h: u4 g* q# L: \6 M# A% [1 M
( G  f+ A- e2 ?5 Itvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
# D. e1 ?, w2 M! S公仔箱論壇0 q- \; ~" u! R' d/ q; `
報載___________________________________________________________________________________________________
4 x6 e8 U* C6 {6 j0 S8 Y出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
' J6 n) z5 X+ p. p: R. z* ~8 ftvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
; H( a; r$ ], |. L) J. K" q, Y3 _  \tvb now,tvbnow,bttvb有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲公仔箱論壇; t8 r1 Q. Q6 K6 y: ^
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
; n+ ]9 }; S4 X1 C6 `. \有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb; ^- h6 }( }( R
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
4 \5 J% o; b) v8 K4 H4 c2 xluckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
( M- E8 u* N% G4 r+ g! \$ V公仔箱論壇
0 h8 |6 n& y$ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
1 @1 `) o9 D0 }- z: ~/ I7 v) Ltvb now,tvbnow,bttvb