返回列表 回復 發帖

怎樣消除新裝修的氣味?

雖然現在還在裝修中,但下個月就可以入伙,所以想先找尋消除新裝修味的方法。
咩裝修味咁嚴重呀?你無用ICI無味個種油漆咩?
我係用無味個隻油漆架,但除了油漆,仲有新木門味,新廚柜味,新地板味等等.....
買部空氣清新機得唔得呀?
買部空氣清新機得唔得呀?
swinfish 發表於 2011-8-5 11:17 PM

又要用幾千蚊買埋野返來擺呀? 間屋又唔係大過人,而且裝修都用左好多錢啦,唔想買!!
不如試下用空氣清新濟! 仲有香味可以你選!!
不如試下用空氣清新濟! 仲有香味可以你選!!
明天是晴天 發表於 2011-8-5 11:26 PM
乜野空氣清新濟呀?只係得香味,未又係除唔到味….
乜野空氣清新濟呀?只係得香味,未又係除唔到味….
wingbow 發表於 2011-8-5 11:32 PM

咁又唔係喎,近排賣廣告個隻咩”香必飄”話油煙味都除到,唔係掩蓋,係除味咁話,唔係得個香字,仲有除臭功效。
依~我知你講邊個廣告啦! 有個女人佢老公帶同事返來,所以個女人趁老公返來之前噴一噴支野去除油煙味,令到全屋芳香個廣告嘛!!
依~我知你講邊個廣告啦! 有個女人佢老公帶同事返來,所以個女人趁老公返來之前噴一噴支野去除油煙味,令到全屋芳香個廣告嘛!!
wingbow 發表於 2011-8-5 11:37 PM
係呀~就係呢個廣告啦!!
係呀~就係呢個廣告啦!!
明天是晴天 發表於 2011-8-5 11:38 PM

如果真係除到味,香香地買來試下都好喎!! 多謝提點!!
most of the smell of a newly renovated house is chemical fume. The only way to dissipate them is toeair the house. You can hide the smell but cannot get rid of the fume.
Get someone to help you to air the house and go on a holiday?
空氣清新機
空氣清新機 ? brand?
Most of the smell is chemical fume. Unless your air cleaner has some very serious active charcoal filter. I doubt it would work. Your best bet is to increase ventilation of your house to get rid of the fumes.