返回列表 回復 發帖

I'm so so sorry!波子

同波子大爺剪甲,點知唔覺意剪深咗剪到血管,令波子隻臭腳血流成河,成嗰垃圾同都是染血紙巾,同佢痴了膠布都唔止血

躲在茶几下牛咁眼(倔)住我!

上網查探下知道要用粟米粉開水變糊後塗在流血的甲孔中來止血,兩小時後血便止了,Sorry 啦 波子,唔好在咁惡望我好唔好? 我驚~

評分次數

• k23bb

• lilitan008

你點解會咁粗心大意啊....快d整個蘿蔔大餐俾我既波子大爺賠罪啦~

評分次數

你點解會咁粗心大意啊....快d整個蘿蔔大餐俾我既波子大爺賠罪啦~
zzleezz 發表於 2012-11-26 12:33 PM
有(醒)條大蘿蔔比佢咬啦!有蘿蔔佢好快唔記得痛囉~~~
波子大爺见红   d伤口比你包到

平壤核子能源研究所
有(醒)條大蘿蔔比佢咬啦!有蘿蔔佢好快唔記得痛囉~~~
maye2328 發表於 2012-11-26 05:38 PM
兔仔始終都係一隻兔仔~
波子大爺见红   d伤口比你包到
lilitan008 發表於 2012-11-26 09:55 PM
我寄張相比我嗰女報料,佢話似日本瀰猴! ,點睇㗎!
兔仔始終都係一隻兔仔~
zzleezz 發表於 2012-11-27 01:21 AM
波子大爺點止兔仔咁簡單!蘿蔔要double先肯睬番我呢~~
可憐的波子爺
原來粟米粉開水可以止血...

經過亞媽包紮之後隻手掌好Q呢
劃番隻兔女上去可能更快睬番你啦
可憐的波子爺
原來粟米粉開水可以止血...

經過亞媽包紮之後隻手掌好Q呢
劃番隻兔女上去可能更快睬番你啦
vandas 發表於 2012-11-27 06:54 AM
岩岩痛完肯比我掂隻腳先至奇!佢痞埋係檯底狂咬片膠布,發晒顛~我要比舊蘿蔔分散佢注意力囉!
maye您好
心血來潮入嚟探下波子,原來波子有血光之災

用粟米粉開水可以止血係咪真係無問題?? 如果過一兩傷口無好轉就要睇醫生
maye您好
心血來潮入嚟探下波子,原來波子有血光之災

用粟米粉開水可以止血係咪真係無問題?? 如果過一兩傷口無好轉就要睇醫生
dxb 發表於 2012-11-27 11:33 PM
Dear dxb, 好耐無見你囉~你做的電影版主一定非常忙! ,你都知兔仔的腳甲好似雀仔爪,指甲中空有紅色的血管,我就係眼花花剪深咗搞到波大爺痛到跳跳下囉!好多血呀!
放低佢係地下先再上網查,見人家兔主分享經驗之談,咪試下囉,捉番波子上手時成地都是牠的血腳印,嗰心好鬼好鬼痛,把粟米粉開水(當煮餸打献)開成糊後向牠的甲孔填,不停填到無血(標),真係work㗎~我嗰女以為我眼矇矇剪咗波子成隻腳指下來~用膠布遮住罪證!佢當我盲啫! 不過~兩條蘿蔔搞番掂佢啦!無事囉!
Dear dxb, 好耐無見你囉~你做的電影版主一定非常忙! ,你都知兔仔的腳甲好似雀仔爪,指甲中空有紅色的血管,我就係眼花花剪深咗搞到波大爺痛到跳跳下囉!好多血呀!
放低佢係地下先再上網查,見人家 ...
maye2328 發表於 2012-11-28 05:28 AM
快啲post張阿肥波食蘿蔔既開心樣來睇睇啦~

我有D擔心當你幫佢除膠布果陣佢會唔會又啤實你= = 到時候又要用蘿蔔黎分散佢既注意力~~~

評分次數

• lilitan008

Dear dxb, 好耐無見你囉~你做的電影版主一定非常忙!
係~近來工作比較忙,所以上線時間小左,有時間會多D入嚟探波子^^
我嗰女以為我眼矇矇剪咗波子成隻腳指下來~用膠布遮住罪證!佢當我盲啫!
一於嚟個順水推舟,將幫波子剪指甲嘅責任交俾你個女
不過~兩條蘿蔔搞番掂佢啦!無事囉!
未必..可能下次波子見到你攞起個指甲鉗走夾唔唞喇
未必..可能下次波子見到你攞起個指甲鉗走夾唔唞喇 ...
dxb 發表於 2012-11-28 08:30 PM [/quote]
肥波一見我拎梳拎指甲鉗(擺陣)就非常醒水即刻調頭走啦~ 走唔甩之嘛!(下次都用條紅蘿蔔遮住d架生,睇佢點反應先~~仲有佢中意提子乾可以用來收買佢,不過怕太甜少給牠吃)