返回列表 回復 發帖
3 a8 k! @6 l  t1 |
8 Q% _1 n0 T+ p- P, ?tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬對陳勉良有印象嗎?www.tvboxnow.com; m: E9 p+ `! K6 a( k# q
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 `) ^) b6 ^; p
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。公仔箱論壇! u7 r* i( s1 K9 E  ^
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
7 j) w8 a4 y' p" d
tvb now,tvbnow,bttvb( x. \% v3 e/ u8 h
食飽飽...
* m7 Q/ ]! c$ J+ B5 |tvb now,tvbnow,bttvbhahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀2 `9 Y: ]5 a: d% n
嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
4 b8 J, y, i! t5 p7 O5 z* t5 F$ Jwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
4 ^2 j) g, E7 ?# g8 Q  _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ X. w$ M% k# U* h公仔箱論壇唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
0 G; V; w* ~% @* \1 {大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
" A4 p  m" D6 }. k" n1 S' \公仔箱論壇大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
# X; E4 @" P& f/ h公仔箱論壇电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
* J  R) n4 _" E' u( a* e
3 J+ g8 e3 C. x& L3 M- i) u7 O因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...公仔箱論壇% g8 F! E: f3 p3 Q
serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
www.tvboxnow.com6 h" L' ^0 E! C
www.tvboxnow.com$ F/ ]0 E' P  n" w: A& P
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
7 g& U& X6 A9 M, \+ `" p) [8 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, G; w0 X) g9 U2 g4 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
- P# T7 b5 \* d8 fleekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
# ?' B6 K5 T9 m  W# |# T, A: m

* B' v8 o% M! \3 ~3 I1 |- C公仔箱論壇投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..
, W: [4 I  y/ y( o) n4 |! M% K/ _公仔箱論壇
5 d  `0 o. i8 i- H仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
0 m: P( J: I" E& y* W1 [tvb now,tvbnow,bttvb
9 f/ ?% S' W- |( |: d6 f公仔箱論壇因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohohotvb now,tvbnow,bttvb$ N. e* W# G! Z
大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
& Z5 V, H7 Q5 W8 `! C& r# ktvb now,tvbnow,bttvb
4 `5 |, ?$ n3 c系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
4 e8 x4 x) O, @tvb now,tvbnow,bttvb
% D7 I# G% F# H& ^, l9 Otvb now,tvbnow,bttvb冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
) Z) Z' k9 D. Z$ K% dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 V) N$ I1 x) T( r; D2 j系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
0 {( |4 h" }  @) Y公仔箱論壇公仔箱論壇! e$ P1 H4 d2 @4 i& P8 R1 n2 M
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!1 O( r! y. p/ y% C2 d8 y  J3 ~+ t
电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
1 j% z; J' s  D+ Pwww.tvboxnow.com9 C3 ]# d4 L( Q0 \2 h8 _! E
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀