返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
0 ~6 U+ @+ K2 S: p: `9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 a9 r' \* n3 W8 |6 q3 j
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
! U) {1 [0 K. F- E* I& q
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
$ p. h; |" k; h2 Y' _% K7 S) i6 tiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
www.tvboxnow.com2 J4 `' x0 Z* d: j; l5 s* i  w
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
; {; o% Q" i" V" _: Q3 V: v師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇: H# Q, ^' q: W$ R3 Q* H: _1 s+ E
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
/ i/ @* H2 e. ?* s% A7 as4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
+ Q* `. R% L2 ~; ]% i4 a下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎7 s* D  E. |; g3 V
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
www.tvboxnow.com7 G! [: y% G2 o6 I
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
4 R9 i2 ?" H$ [. bwww.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架
1 n9 V! C7 Q) U# J你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
* [* q5 d! D' Q, _- W' O4 ]但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
7 R6 f+ T! g5 t' y( rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
# |* |; W4 V- C  h3 v仲要配合埋鏡頭等等架" h: Q" l, z4 L& v
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
- k' I, P" O" v1 C- Ltvb now,tvbnow,bttvb9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
  [7 c2 q5 M% Z/ M& \" RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈
. a1 n% R; V, Awww.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
7 |/ M$ v' P4 w" U- _) G但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左www.tvboxnow.com! @$ i# U1 U6 q! j" H
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
+ L7 {7 g, `# n公仔箱論壇嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
5 B* ^# I! ^# i4 [' J, ?tvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
, K1 X9 X% [0 O$ asweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
公仔箱論壇7 l& U* h% a' W4 ]$ T. {% R7 F
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
+ G3 I0 ?$ ^: P8 swww.tvboxnow.com又好似幾有道理..哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 s" J) {& }( ?+ @7 u$ z: V
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??: N  w9 O3 S  C4 m
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F0 |4 Z0 z- z( _% l  ?
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
9 N" F! h2 q5 V0 ]% wtvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
! E; o5 R4 m& x! t巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
( W) `& T* `3 I( f1 ^/ C4 g
係呀, 我以前用s3試過燒左
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: x2 R8 A8 ?) o0 B5 M
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb4 X4 \! Z/ ]3 P
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
2 {7 U2 ^+ R1 v- B* x. xic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
: `1 r) ^* I* K0 r6 ~& Itvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexwww.tvboxnow.com' u; M9 I9 D3 `( w/ Y0 @
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) T$ x3 ?# G3 B8 I
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget