返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z9 z" E0 p. g# y/ |! _: }
www.tvboxnow.com+ N4 l( b1 B' I" F1 Y* A
啱嘞!
1 t; Q$ B# ?  o+ Ltvb now,tvbnow,bttvb
/ G* V& ]3 [/ @7 }+ g5 mtvb now,tvbnow,bttvb我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?www.tvboxnow.com/ i8 ?+ z0 o  o3 M% a
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: h1 D% ?6 ?, F
www.tvboxnow.com1 S8 e2 w3 C$ t, X
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ p, r: |$ Q& F- O  a
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
3 M+ H6 X, Q" O* O4 ]www.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com6 F3 S  ^; k0 m# R0 [- ?
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 d& H& W! k% Y
www.tvboxnow.com" _. q2 D" G) ~2 ~6 Z, @: l3 l
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇6 J/ \9 a- Q: f" |& W( F* }
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。% `7 N# {6 Z1 O! _
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
公仔箱論壇! h8 k: i6 r' ^; X: N
5 \: ]/ v( c/ J+ F
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
6 {: a4 f3 r! U' n2 i4 h大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
+ @# g0 S- _1 b9 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% u0 Z3 _( f( y' UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
8 p- F- W  }* o+ r  V公仔箱論壇又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住www.tvboxnow.com* W; H' S' s! u+ [8 u
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ q, {6 l; u" v' B1 W# i6 Q

( O  o- h3 ~/ w8 u" vtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ]+ p+ [8 a" g7 T- Q' F' J
tvb now,tvbnow,bttvb: ?5 M' U0 G: W3 ?
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb; Q( L4 o- p$ q
公仔箱論壇9 w! T* `! M: c( Y! Y
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
3 U  K  ?0 N% A& p! qwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 L, {$ Y, j4 k- g0 H0 d) u
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
9 Q7 Y6 X* T) V8 Z1 F- q8 ^tvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb: O; o8 H5 D% \- q
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!3 }2 [( {" t+ t! Y
tvb now,tvbnow,bttvb9 v' @. h$ X# m0 i8 p4 e" Q
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
* ?% O# L/ }6 k0 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
- ^  @0 h- A1 ]% F( `; \7 U2 z

6 k. Z" R" `8 {5 E8 q* v多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  W+ |1 R0 L  G3 ^! i2 J, K4 S& b
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
# z. i. b3 j+ |" y  y! F公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
  i3 `* Z$ |! L/ l  w" ^公仔箱論壇
7 @( S  n' R: I. H8 Jtvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
% t, e) r! M8 [- etvb now,tvbnow,bttvb
/ e" y; j  R' s( o+ y! B公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇& w9 s6 b1 Y% p0 C* l9 M% T) Y: z/ X

6 a4 r4 B# |  {) v) q仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
$ Q: q  F$ M/ m9 z7 @tvb now,tvbnow,bttvb! z. [6 _+ ]6 x( u8 |3 _; |+ q
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
5 P, D, Y: Z; n0 Q$ o5 {6 Bleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
# A) t! n$ L7 E8 @3 X  H/ h公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
2 A! {. w' j! z' g! u# B/ JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 N2 \3 b: Z# e
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇, ?+ r1 i5 |9 F4 w
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
tvb now,tvbnow,bttvb. {& x, Z4 b0 B) `
www.tvboxnow.com+ Z) @+ K$ u! {: Q. Y0 ~
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
$ x7 Z, y4 t4 G大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! P# \, {  H! y5 G: j( `1 N

6 a$ r/ D$ ]2 I' O/ Y! w0 I% h8 L公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加tvb now,tvbnow,bttvb; [7 a9 [: Z) e5 ]4 u
論壇學嘢,平時真係冇時间
  D1 e% e' P: B% U' @" vmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
% Z% w, g- c; c" G0 S( }) f* fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。得閒就多啲回帖啦。
tvb now,tvbnow,bttvb; W( E+ r; E0 |1 s
6 W) o6 |' m, p4 u1 r  C
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?www.tvboxnow.com" h7 J0 k! y6 k, O
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
5 I( W* Z/ w6 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' W( a8 H. X8 a1 ^6 O, K7 D  eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
1 b! w1 f& U. P6 U: E公仔箱論壇8 J; t; D3 T9 V, Z4 r4 i) G2 b
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
( M9 P  A  _2 b& c8 Itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 G3 E" W" o* l/ Q" v' X

' A7 z! G2 ?5 v6 U0 g/ t公仔箱論壇煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......tvb now,tvbnow,bttvb( b% x9 K1 K' I3 `

& r" H; j; g- ?4 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型www.tvboxnow.com* z0 Q9 i% e# M( m' M
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體