返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!- h/ e5 e: }+ W$ Z2 f( ^" Q
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
6 T$ v6 k4 G3 P0 G/ `, F
tvb now,tvbnow,bttvb3 Z# r1 l1 l) Q1 L
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)" p% z; @5 `9 w" f, l$ ^  @, Q  \

% Z. b2 n+ w* D# p& t4 [今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點; b+ t% Y6 a+ v9 E$ b9 E$ l. _8 u
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
7 q% x* ]0 ?. ]; [/ Z7 x公仔箱論壇
; _1 D: `+ x& d" \4 ^公仔箱論壇之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb  r( c/ ]' Y6 A  V/ H* M2 e; @

. k) Q5 d! I6 M7 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)1 y* o! U$ A8 `7 j+ F

3 N% I6 i- C: C: U0 W) Y公仔箱論壇今晚恰巧8點幾 ...
/ d# `  v, I# g$ `; a5 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. U: A$ L( t3 d- N" l7 x$ l. j; x
www.tvboxnow.com6 ~# r  c. ^2 E! Z
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
. _4 f! l/ ?6 O) Mwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F- G/ f, X7 `
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。www.tvboxnow.com* b, r% R! K+ _) O1 X
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
: s! @4 [$ p9 `; |tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
tvb now,tvbnow,bttvb; ?5 U# ~5 D1 {1 t, l
www.tvboxnow.com+ }" Y4 C9 O9 B/ v
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
. `  V" n5 X% J! H, ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Q: @7 p- J& w5 P! P
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ F* [( @, F( T; N
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
0 r: |0 ?+ J  x. {tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb0 {: `- l+ O0 ?# P
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......公仔箱論壇, a0 k1 g# @% A: F' U( K3 l
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
tvb now,tvbnow,bttvb3 g5 g7 k! t& o* Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 a  H9 {1 z* ^$ X
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
- f# C/ ~% I8 \  H. w; \9 v" T7 Z2 O' F, w/ O2 \8 l
今晚恰巧8點幾 ...公仔箱論壇; Z4 d6 e0 C2 U2 p8 k2 V1 G% `
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
www.tvboxnow.com" ^/ M+ X8 L7 u4 [
www.tvboxnow.com  x7 G( j; Q/ j: m" A. r6 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 I% x; D, n1 G* w' A6 z$ {
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
! r- W; R. `2 I% E: z; awww.tvboxnow.com同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; s; S, U3 H7 Q  d/ Q
第二集就慢慢開始可以適應啦~
' }( I, T2 z- D9 lwww.tvboxnow.com期待今晚呢一集~
; I) `6 N. w/ d3 K) N  a9 tzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb# m1 f7 m( |2 p+ U: h8 Z7 N  E! Y5 u

; S& W2 i6 t! M" G7 v# \. r/ A5 Z+ Htvb now,tvbnow,bttvbzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 ' Y. l: d6 r' h6 L8 b% _8 u/ R

% v4 K+ t; T. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! www.tvboxnow.com; B# d* l2 {/ K& i$ ~6 B2 O5 j
www.tvboxnow.com* \, v) Z! u2 A+ }4 m( H
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
+ g- ]# x( E+ E1 R' `% Awww.tvboxnow.com
" L; q# z  ?2 E* Mwww.tvboxnow.com另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
  W4 [- x5 I4 }; e) T0 O$ Jwww.tvboxnow.com: Y0 u8 b  L, I$ c
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
# c1 C4 y; E) B5 p9 P8 k) rtycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
" X  _' m. d  N# c. Rwww.tvboxnow.com
, a. {7 K9 @( M' _6 }1 T9 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......www.tvboxnow.com2 C) _+ P2 F( H
4 N) g; ]) u! \  B+ @, j0 Y& e
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇! `) X* _) t/ n: e3 i' A" ~1 ~8 d$ s
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
) R3 ?' u" }( U3 z/ Y8 @3 Ktvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
1 A2 y7 p8 R% x7 O# s9 E& gtvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
/ t) n$ p" I8 etvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯   x7 h1 {7 u2 B7 t5 H  a; P. X
+ m0 u- ]% }) J9 H# o
1 S, ~/ k0 ^) v2 Z, I公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
& C/ Q; n2 N9 o& i$ W- q# g$ i6 gmnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
( n" ^! ~  E8 j% ~tvb now,tvbnow,bttvb對!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* i8 P, X: z* h: e3 k: C% k" Z
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
: g% y, w' N+ M1 O- E公仔箱論壇另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
tvb now,tvbnow,bttvb' `- @5 f2 h" |; B' L
除左關禮傑做得好好之外,tvb now,tvbnow,bttvb8 f1 B8 i* N" D/ o& x
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
1 ~! s7 A. X+ Z+ d# dhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
  n! z3 {3 g( ~: K. _www.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇; @+ d* U9 ?$ C& v+ X

y6 h3 x+ R$ z- T+ Z& F呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
" E) ^: b0 w, e1 d0 q4 w1 V公仔箱論壇0 e, p( S9 b5 w0 X, Q( W& C
- F* P$ C- i, ^" m8 H

. G. v. I1 w9 u- e! w公仔箱論壇
$ B4 U) T& _0 G& g3 m" [% Ytvb now,tvbnow,bttvb
  b. h, K; K! z8 K- a( Mtvb now,tvbnow,bttvb
" o- \1 g8 a! J; o& y, X7 j, bwww.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
. `( @! _2 |0 ^. C% z: [( c# awww.tvboxnow.com
5 Y0 B  b1 G( e! n2 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。3 u: X" I: @4 {1 I: ?' G! a& v  Q% b) L
2713145: V+ z1 k, f1 X( h9 N+ Y2 \5 X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 Z  N9 p: x8 L
tvb now,tvbnow,bttvb# z7 z: X# Q  X9 N+ ^
...# r5 {3 N$ G. Z
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
2 `8 ^- _, Z, u9 u) K6 x公仔箱論壇都係講事實o者~~
7 d+ x/ F; i+ [* o; [$ ?$ P2 x, K我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.www.tvboxnow.com2 H9 z! t# q( O  y

* u1 y; |0 i6 m( CSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
6 l6 x+ B1 K+ C8 F# [( C% vwww.tvboxnow.com]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數