返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
tvb now,tvbnow,bttvb3 F9 |% {7 o! _! P% Q8 [: P

; a( @/ T# F" ^7 Y0 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% o0 y6 Q9 g8 `+ F
公仔箱論壇$ C2 e! S6 |* V! n$ v2 c
今晚恰巧8點幾 ...# Q2 d4 a% W( s1 p
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
www.tvboxnow.com# e- d5 [: |; N. E( n
( g' `- C' I) o% s
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
; b5 [( ?  v( z. L5 Q4 [
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
  r# _/ }# Z4 c% ]# |www.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
. d9 ]" j% _( K* ]4 ^
( D- t, K- g0 l0 i隻009响梳化企响度勁可愛呀!
' D8 e( u' u) |3 [. jwww.tvboxnow.com
+ N( J9 f, N) W: j' t7 Dwww.tvboxnow.com細佬,你又返咗嚟啦,太好了。/ r/ U9 X$ t/ e& T! Y
5 o- B9 s$ o4 J" d$ M
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
  }  b7 m- @6 Y! p3 j! x
3 l. g$ B- J4 R- j& ]1 W公仔箱論壇劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...
$ x5 B" u: G1 d# }. c( x8 ?公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
$ ^+ M  @2 f) ~9 [

8 x- o5 ~, D6 h5 Jtvb now,tvbnow,bttvb係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing

% ?* W! M- R) n公仔箱論壇
; M( X( m% v) F: f% }www.tvboxnow.com黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老
8 [0 R$ s, ]5 b! o, ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!# ?, F( t. S) H7 g! p

" H5 H  D, F+ ~! U/ p5 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁 ...
! T4 Y' Q; J" A, s8 R9 n% x$ Mtycn3320 發表於 2014-4-17 12:53 AM
8 m8 j& B  @& i" }tvb now,tvbnow,bttvb
) _) }! P8 ?6 ], U* T3 g% Ftvb now,tvbnow,bttvb閞禮傑响叛逃都做得好好架! 可能人生經驗豐富!
尋晚睇完第九集, 宋柳娟好正呀! 笑到癲咗呀!
3 A+ U. k1 O2 r( wtvb now,tvbnow,bttvb第三畬個原因未放棄本劇就係d歌.tvb now,tvbnow,bttvb2 s7 d  ]& R$ r6 y8 L% H
現附上名單:
6 s/ h! h! u# x5 y27687849 S3 Z& A$ Z) A4 A$ d) n
leekwoklam 發表於 2014-4-17 11:20 AM
* T( L" D3 e. G) `6 _2 Jwww.tvboxnow.com
( J0 Y% T( G) I3 t0 s' T- m8 ?+ N點解你咁叻, 全部歌都知歌名同時知邊個唱嘅?? 佩服!
+ U  x0 W. p* g公仔箱論壇
1 e; r9 F: r# ^2 A( w公仔箱論壇愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛比呢個細路女, 只係想爭番老公全部嘅愛, 佢就係知道無可能, 就選擇逃避, 選擇離婚, 有番咁上下教育仲要係主修婦產科, 理應係一個理性嘅人, 佢自己比個籍口自己話情緒病, 實質有情緒病啲人唔會識揾後著, 咁識保護自己嘅.
+ @% N  d* d/ lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 `, s# H# t' p* F& S0 q9 i" V
TVB一味想寫條線比機會女主角同男主角名正言順响埋一齊, 搞到好夾硬嚟.. 其實倒不如話蔡妍有病, 蔡妍主動希望老公將來幸福有個好女仔同佢過埋一生. 雖然呢種人少之又少, 好過e+明明係一個自私嘅人, 寫到有病做籍口離開老公吖!
' Y% r4 M4 y( J* T! z3 Kwww.tvboxnow.com
+ h& x9 l4 @& k( e/ a6 Y公仔箱論壇除咗呢part, 全套劇中肯講句, 好睇過叛逃, 因為我鍾意笑, 好似宋柳娟黃金貴.. 仲有其他.. 不能盡錄.. 講到肉麻愛情就唔好喇!

評分次數

i) l% Z7 c; V+ j; F; s5 L公仔箱論壇大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
! _9 B# r% V% b$ n2 I/ c6 U公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
# [9 l$ ^# E7 R/ s1 `

, f% U6 j9 b5 M  g  V你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
+ h& ?, a$ N; O$ O+ h! F
% M. _% J8 F' X& rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。& W/ P) T2 E, S9 O' T+ m
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...公仔箱論壇; g7 Z0 q$ ^. X4 B4 u
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
- c0 L) x2 _7 E# s) K( d3 w: X$ d- X2 U$ F) w1 m' w
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
& i' s8 X% u' `5 ?係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
) n9 h7 r% E( w: L' lwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
7 ^& `$ {  E8 B' l; K+ e- z( ]; v

8 E& S1 p3 k, a9 L' w5 ?# m8 b$ [公仔箱論壇我都係呀... .... 唔知點解???
5 q* w9 {5 b3 ]0 o" `0 s0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com" _& Q" r8 j! C% A2 j
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...www.tvboxnow.com; [6 r: i4 {# Q* j+ }; Q1 i
tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
0 m# c5 S" I' x: \  k/ [# [. j0 d( s
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!