返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱公仔箱論壇! y7 C# W" K7 Q9 O: J
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ ]9 m7 g: r# H$ q+ X: q( s: l
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
9 s7 p" U9 I6 A3 O  P# Thjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
- {/ D. K* r* W) g
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。

$ A, |4 ]# K* D5 @) E' X0 R- wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 o, {( `7 |# v/ q6 A! Q6 S. T, ]tvb now,tvbnow,bttvb
$ l& r% R+ }' G. i" f! Otvb now,tvbnow,bttvb同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
" _+ X+ ?! S& N5 s+ E大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
5 {4 I( n' G' c1 a
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
) }: h/ ]; I4 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
0 R) j' A5 b* H/ N. H' ~* k' o公仔箱論壇不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。www.tvboxnow.com/ x! @" S) {" g4 S! C
tvb now,tvbnow,bttvb; K1 [7 Y1 X6 v
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 www.tvboxnow.com# y; y7 j) h& c, u

. p2 d$ O% ?9 E/ h0 U- i& Q公仔箱論壇「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
6 {9 R, [" o! Htvb now,tvbnow,bttvb「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
www.tvboxnow.com; q2 d7 v/ X2 h' z1 O
公仔箱論壇6 Z* s/ O9 I2 `* n4 c9 E0 i! C/ q/ w
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 X' E, N* j7 {# }  r1 c
www.tvboxnow.com2 \: `  j1 D( M& Y! v
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! 公仔箱論壇! `1 L2 b; a# q9 _* J. t% c+ ~
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
$ O1 D6 S( b8 l, Z( `8 Etvb now,tvbnow,bttvb5 [/ Y5 t/ w/ j/ w
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
. C! h6 o3 @( t$ `$ t哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?2 L1 v& K) P' ^2 j

2 k  o0 H7 |# ]: Z% o& ^! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ H3 ~2 F8 U+ ^- C
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* l) h4 J% p2 ]9 i: y% T7 T
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......
# i1 }5 w# g; n& K+ P) ]3 f7 K! Dtvb now,tvbnow,bttvb根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。
www.tvboxnow.com. ^# u2 w9 `: O6 ~- l- Q0 w
細佬好嘢
% ^9 F& s, d* V- ?# rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
香香瘦咗好多
4 ~: q* B$ F) n4 o7 V3 f; rwww.tvboxnow.comchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb; |% s9 E% h4 J( x& g! ]
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
+ A1 O1 c4 C2 U( A公仔箱論壇香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....# [3 ]5 C9 u0 d, A$ B
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. i1 j3 X  @9 s0 i$ j4 S
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~www.tvboxnow.com2 l7 v" o$ Z% ]! }
tvb now,tvbnow,bttvb( p4 I% A' `8 ~, n( e, L: i% g
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb3 F$ c3 [. r3 C, C

$ a2 }  A* ^: q公仔箱論壇另 .... [2 E- A3 a2 q& {6 S
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
( }, a. p# \$ v( |: x$ R
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。www.tvboxnow.com- y. e, K' X6 c+ q- _* Z
3 B' i+ g% {& C5 m7 ]0 B' ?
1# leekwoklam
1 t& W' m+ y- @& gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。thank you very much,

評分次數