返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 公仔箱論壇1 y& e0 U- L4 V' g' \

. S8 m0 ?6 ?# c4 r" tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
# i) F5 G- w' J2 F5 j( s大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
! N6 P6 M% D# Q4 [" }6 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com" k8 }: R( B3 }. S- n7 ?0 Z/ e0 Q
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 t- i& |7 I* y4 O' D) J3 M# Q

* g; }  s; s" [- _) @公仔箱論壇網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb6 }3 p- b1 z3 z- Y4 Z" U  \9 m2 l; Q
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,公仔箱論壇# _/ q$ l/ m* g0 n, _# W
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
9 b  A5 U6 [/ {. z公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
* `) m0 {1 @7 X& x: h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 f! q- M( S: g# f3 D* e% O+ H) X
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...$ I2 N$ L1 v6 r  K3 ?4 u& I
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
6 k' T5 a7 \; v2 o3 {5 `2 v8 L0 _- Pwww.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www.tvboxnow.com3 O$ P8 k6 t( X1 m
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
- G. a# v, E' i2 z. \5 u. F' uwww.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

; W% F: ?% U( t/ xtvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com2 O# B% h% k; a6 h' A. w
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
/ h; L- Y) \' k$ K7 q6 |2 z3 g
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
, a! j" h  I& b/ w9 {# b9 @3 h" vxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
2 g( E  ]" `" Q2 b0 c( yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
; S! q" ?) M$ {) r/ W第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 o$ ]; @, B" e6 {; S2 ?

8 U) @4 {0 A% I/ ^tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
- O$ H( N+ U+ I& Htvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ @/ G* g' A/ K" J' P
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
2 f/ }9 @2 u2 w) A" BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
5 P8 g- e" ]3 x% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,5 _- l' l; M" n4 Q: P9 v
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; n4 p  w, J" R& U. U; N
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
2 g  ]  _5 }/ d; Q# O& Wwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com- w1 T8 |  q  _  R: c3 F( r
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?! @" u& I3 v7 m1 O3 P# X
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
9 e% t# X$ O* b4 y( X2 Q( t1 u1 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ S4 V4 h" i3 k, S# o, O/ I& \- c
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?7 z' W) e8 o& F% y3 |
tvb now,tvbnow,bttvb7 h6 w3 d" _* }6 S: f
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
- k) R0 e2 S4 I! ?! m% w. R公仔箱論壇仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
  w/ E6 J' t0 H& g( P/ c5 T4 b
# H0 Z* q' f) ?- S- D$ y% R7 M佘詩曼
4 Z8 G: j7 Y: y* v; ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇/ o. R( y, l5 t- X7 d# T+ i% _: k

. P/ ~% `3 O/ S" I真係邊度似呀?....tvb now,tvbnow,bttvb! H* t( L& _* o: F3 n
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
( M' m9 M9 h8 m( y- lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
" t: s; F! w5 F公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
6 c$ m# B# ^. l  j  P, g! \www.tvboxnow.com是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
$ I& k1 Q7 y5 t; E1 ?多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
, |. F) ]) J5 f, o1 u7 l1 {3 s
1 w' r' r& J1 o, ]2 P' b  S公仔箱論壇好!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% U' b0 |1 j  k  l2 H3 O7 z/ |
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www.tvboxnow.com$ j$ B' O  K( d7 K: D3 @
6 x. f4 ^  t3 o/ S% t* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www.tvboxnow.com  m' L( S( |, ^5 M+ E$ [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ u9 |/ e2 W0 h
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
7 [; N, h. K" t8 C5 O你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
4 z) D' g( o' Z5 T% q5 d公仔箱論壇2927306
; i7 J: b- E3 ~www.tvboxnow.com今日睇 ...www.tvboxnow.com2 E) g1 k5 O8 c* ?0 Z. S
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
# Q6 ]' ~* v$ w3 X2 L0 K# y* n4 c/ j/ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 t% K, r7 o  U: @# x6 W" `4 _tvb now,tvbnow,bttvb即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) _6 j/ k. X& }% c( I1 p
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb! c! d7 X- r/ @+ {
, P6 M2 B& _7 L0 S- T8 E( w今日睇 ...
  @0 n9 Y, x6 t1 bwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 J! Q( P; V5 N' v0 O. F  Q
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 v2 P, o$ D- K& s9 p0 z" U4 k' C+ J

& `. O  @2 M+ N, M& o( d; B( Dtvb now,tvbnow,bttvb
3 y# [) I3 [! P* L; @* {tvb now,tvbnow,bttvb
5 D) t" Q* x, j公仔箱論壇即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
1 B) ?" b2 M* P9 ~. K1 V大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
; @5 V( o3 c' v6 r% L% tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
! \9 `# N% w! f* i* _3 H2 G
, v# J8 B% I3 O2 S) J. }7 @; h
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
" Z# _% B/ v: `' ?2 v公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
) a4 a6 @/ o: K0 T4 h0 \' S$ ^5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
  G+ l6 M1 N5 |8 n; f8 H8 q戲中如果林峯都 ...www.tvboxnow.com* D2 J. L! S. L% L* Q
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
公仔箱論壇9 K+ A; e3 V+ u8 `3 W/ G- N+ B+ M
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing