返回列表 回復 發帖
' o6 ?9 @0 L( f/ r. `tvb now,tvbnow,bttvb" O& \1 O/ ]/ G8 P1 ?+ `( D
睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童tvb now,tvbnow,bttvb% l# Q: a% V" ?+ O
(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版)tvb now,tvbnow,bttvb# c# K- A. S7 k( S
公仔箱論壇4 p, ~3 j* X+ n
選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,. E2 N; [* V5 ]& h
tvb now,tvbnow,bttvb' v+ m/ M+ @& U0 ]
葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢www.tvboxnow.com% l; c" \. v9 k  h! Z* Q' m0 O% v

8 p* v( A% I. e0 U# G剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。
$ D) R+ T$ O2 B% P0 @2 [" ?) Owww.tvboxnow.com. r, V: W. [. h1 N- K( Q

評分次數

• timmaxsing

. `/ D7 {7 \! m& }  l" [

3 s; G* a3 ^( N7 }7 J' P公仔箱論壇mn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...0 ~$ K5 S+ i9 R0 [3 M; t
大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
( U7 f9 c' \8 z% i4 b
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
+ ~) R; k8 K! z4 N7 f% d公仔箱論壇大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神9 ]  Z) d4 O5 S9 A8 w( B/ D
www.tvboxnow.com; l6 A; u# ?* _+ X( D( Q0 X
《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

' n) P+ D) C6 B
mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架! A7 e2 A! M) \7 e5 t; z4 W
timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
! [5 o: d' R+ M, M) D. a; c公仔箱論壇遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
" A* C$ i2 O/ p( }5 T8 t# F
0 N( B/ e  |7 M3 I, u; e6 F6 X
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客... tvb now,tvbnow,bttvb# m! H2 L# w. `
話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...8 h+ b" V& T2 X* ^( c
大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Z/ w! W/ y. B* G& v; f, @9 ]5 Z
大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
, d$ f# k, O$ t5 d; z係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:
, Q& y$ r2 x) n. R8 f" b2 z: x7 bhttp://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
; K* U( ~; j; r. D& ]所以未叫《和平選戰》囉tvb now,tvbnow,bttvb. a- R$ h- S; Z- ~6 k
timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. `( N3 P9 x1 C. ^1 B3 n0 E

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% B2 P7 Z2 d) ~
猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈
3 e8 r/ `1 z% k. @$ v; Q# p! Ptvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
5 Y6 g- V  }$ ^7 p) W) d( v* @: Ttvb now,tvbnow,bttvb係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清www.tvboxnow.com7 c" w: O7 U  s# x9 u2 w
雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生
7 z5 Z3 [% S1 H  @www.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
! f. j* Z  i* B& w6 s0 G
tvb now,tvbnow,bttvb1 Y0 H$ d- @2 I- V. ~$ f9 t( m. }
多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。tvb now,tvbnow,bttvb5 N! U# ~: X9 w& F; P0 Q  E
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% S; }6 J5 M* ]
公仔箱論壇" u% |8 ~6 D0 J
quote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀
$ h; C+ I. p- E& MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。文武兄幾時返黎呢
& c7 n' C& y5 O& }6 W5 \# B- ?) lwww.tvboxnow.comlhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]公仔箱論壇, ~- J3 ?# `! ?1 P: ^# m# {% x

# x2 N7 \7 j! Pwww.tvboxnow.com猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。