返回列表 回復 發帖
原帖由 wongjj 於 2008-11-11 01:23 PM 發表

佢個樣好鬼正經好攪笑吖 (especially 第2張)~~~
我個兩隻..而家好過引..尤其阿曚..佢好鬼醒..又唔為食..每次食野都好斯文...另一個叫飛飛..佢食野就琴琴青..驚死無得食...佢兩個最好就係唔多中意出街..但一帶佢出度去..佢地又鬼咁開心...我唔係每日都同佢去..所以佢兩個唔多中意出門口...仲要抱佢落樓..返屋企又要抱..總知就好鬼得意...而家大左好多喇...好彩無哂病痛..以前初初返黎兩個都病到就死咁
阿曚就慘d住左兩次醫院..好彩佢命大救得返..洗錢唔緊要..最緊要係無事
俾佢兩個近照大家睇睇先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 wongjj 於 2008-11-11 02:10 PM 發表
你有2隻狗狗就好la~~~佢哋又有伴 ~~飛飛好識 "炭" ar

亞矇會唔拿睡在飛飛的forever fds 上面架??  會互蝦ma??

亞矇是不是在無良狗店買ar?? 細細個就大病咁慘 ...
阿曚係我叫朋友係大陸買...返黎3日就腸病毒..好彩我及時帶佢去睇醫生..遲多一個鍾都無得救..
醫好無耐又氣管有事..睇左成個月醫生..最後醫生話要出絕招..又住院3日吊埋針..好彩又過到.而家無事喇...
原帖由 DOBI 於 2008-11-11 02:14 PM 發表
回覆曉晴........
セ你有兩隻架咩.....亞飛係生虫虫吖嘛.....咁大嗰隻幾多歲呀....
486579 比D嘢你睇吖.....不是我架....是我舅父的.....  
佢兩個都係6個月大..唔知有無生蟲喎...我無度蟲..因為醫生話要遲下先可度蟲..
你舅父個隻好得意呀..係咪茶杯型..
原帖由 wongjj 於 2008-11-11 02:16 PM 發表
亞矇頭頂好似 箭豬好似gel 咗野咁嘅
佢頭既毛係bb毛..本來我都想剪左佢..但又怕唔靚..驚佢唔中意..所以都係遲下先..
原帖由 DOBI 於 2008-11-11 03:06 PM 發表

HEE....HEEE.....我都唔知呀.....因為他住HK架....我只係知佢唔多叫好靜呀..... 逢人跟......唔識死架...... :lol:  
係呀.玩具貴婦好多都唔會嘈...但就好活潑..最中意同人玩或同狗玩..就算金毛咁大隻都唔怕..

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過..先買阿曚...再買飛飛...佢兩個都係女仔..飛飛大阿曚少少...

大病係阿曚...佢當時只得一個半月...又真係好慘...見佢打針心都痛埋...
原帖由 tommytan21 於 2008-11-11 04:12 PM 發表

我的apple才一岁哦。。。
嘻嘻嘻。。。
是小型狗来的哦
因为她小时候圆圆好像apple哦。。
我很少跟她拍照的。。。
其實怕下照都幾好...得閒拍d相黎睇下喇...
原帖由 DOBI 於 2008-11-12 05:10 AM 發表

係亞DO呀..... 亞DO基金吖嘛...... 所以你講話亞檬亞飛
......所以我好似冇セ印像咁.....YES....係亞DO...... 咁你咪買咗3隻......一樣嘅...... 開心死呀.......   ...
我做頭像個隻係阿do...佢而家好鬼大隻..聽人講係迷你種..而家兩隻叫玩具種..唔算太大隻..俾猫大少少...有一個品種係茶杯型..

但我感覺又太細隻...無咁好玩..細到比手掌大少少...我去放狗就有茶杯型見...

我地政府都對狗寵物幾好架..一年有兩次大型狗隻活動..今個月23日又有狗隻嘉年華..到時好多野玩..由早上11點至下午4點..

到時我影多d相放上黎俾你睇睇
原帖由 DOBI 於 2008-11-12 11:56 AM 發表

apple係一隻mix得好完美嘅狗仔..... 佢真係好靚....好似公仔咁..... 無論樣貌....身型都好靚.....好好嘅配合 原來apple係咁細胆.....bb都驚   ...
岩岩先知..原來今個星期日又有活動..不過太遠..我可能唔去..等月尾哥個去...今個星期日聽講有幾項活動..係動物福利會攪..
活動內容:
*狗醫生招募
*獸醫咨詢
*寵物攝影
*動物奧運會
原帖由 DOBI 於 2008-11-13 04:11 AM 發表

嘩....好大型的寵物活動呀......係咪每年都有架......
記得比相我睇呀   
年年都有...但呢個星期日我未必會去..因為太遠.帶唔到狗狗去..所以未知去唔去
原帖由 DOBI 於 2008-11-23 04:15 PM 發表

可以見埋你...yeahhhhh......good......  
今日去左狗狗嘉年華喇..遲下聽講仲有狗狗聖誕餐會..俾我同媽咪一齊既相你睇..好鬼熱鬧..我朋友都有去..我只帶飛飛同阿曚去..阿do佢太惡所以無份去...其他相我諗放係貼圖區會好d...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我3個小朋友

原帖由 p13422 於 2009-4-15 06:54 PM 發表
發左幾次都唔成功.激死我喇.發唔到相..
講返3個小朋友先..阿朦就慘喇..沖涼又唔吹乾.又唔梳毛.攪到d毛打哂結.佢係我妹妹到生活.所以攪成咁.我尋日同佢剷哂d毛..請問點先會快一d生返出黎..
fifi同阿朦就最好..因為係我度..兩個都好得人中意.fifi最為食.可以搶人野食..所以d人成日玩佢.專登抱住佢..等佢掙扎.好鬼過引.
阿朦最乖又懂性..每次我一閙fifi佢就追住咬佢吠佢..我起身一出黎.阿朦就即時埋黎.要我摸下佢.
如果唔摸佢.佢就唔開心.係度唷唷聲..好鬼過引..
可惜發唔到相..試左幾次..