返回列表 回復 發帖
我有同樣問題,前一排重死左. check 咗係油boi有問題.
其實澳洲個廠當年生產d magna 全部都有問題. 果間廠都收咗皮LA
係咪理論上, 如果無穿的話, 係吸唔到, 穿左係會無限吸?
而家變左4個都有跳...
kaihoc 發表於 2009-7-26 11:23 PM
其實副偈係點嘅樣我都未見過

好煩呀..
換曬啦都唔得...
我噴左WD40去生氣喉, 唔得..無改善..
用尖咀鉗鉗實, 一條一條地鉗...好似無乜分別..
coil 我再換多次 (同另一架車掉換, 佢用我呢個都無事), 都唔得...
但最恐怖係佢正常過一陣, 剛換完分火蓋時....
但個分火蓋, 比另一架車用又係無問題..
35# kaihoc

油boi係乜?

副偈你見過的..我之前喺另一個forum放過既呢.

你仲好似話呢個engine d問題多到抽筋.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
好煩呀..
換曬啦都唔得...
我噴左WD40去生氣喉, 唔得..無改善..
用尖咀鉗鉗實, 一條一條地鉗...好似無乜分別..
coil 我再換多次 (同另一架車掉換, 佢用我呢個都無事), 都唔得...
但最恐怖係佢正常過一陣, 剛換完分火 ...
kaihoc 發表於 2009-7-27 11:03 AM
O sorry
我意思係噴在外面試漏,無講清楚
會唔會係熱風蛙佬長開?
紅圈
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
個吸必打個油池有無玻璃仔睇到油level?
有就留意下
如果加速至3000轉時個level會唔會跌低
會跌低的話就可能係油泵流量不足

PS:我估佢是指油pump
熱風蛙佬長開會有咁既問題嗎?

睇左, 無長開呀~

不過我懷疑...會唔會真係電油pump..
熱風蛙佬長開會有咁既問題嗎?
kaihoc 發表於 2009-7-27 12:36 PM
熱車行勁熱的熱風會搞到架車無晒力,又好Q大食

睇唔到架車好難估
我有 check電油壓set 野, 呢個情況有無用?
要调正时了。

调正时應該唔會解決個轉數唔定問題吧?!
以我經驗, 如果正時太快, 比大油會engine pinning, 但唔會震.
如果正時太慢, 比大油會無力唔去, 轉數唔識變高, 但都唔會震.

但我係震住唔去..