返回列表 回復 發帖
马仔好啊!
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
6 a" N% r1 B3 Y$ l9 D& \www.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
- W1 c" H2 m+ Y' w, P( u+ G+ F" atvb now,tvbnow,bttvb* U6 ?6 @& I" j
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
' F/ u& t5 q4 I, b3 a3 z! J/ M

6 D- t+ p3 ^" Z. S5 u- O' f0 c未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
; C/ t8 h. ~9 R4 o9 w5 ^0 ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
( @- X4 K1 p( b8 m& u- J) M2 l
tvb now,tvbnow,bttvb  |% D6 d8 Q: R" [
雪姐而家死埋,重感動呀
those are similar but really good
I think the story line is getting worse. People just die for stupid reason. I don't buy it.
十分支持。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-3-30 11:58 PM 編輯 : _% W# T2 ]- e+ S8 t% i* N$ S" t

; d$ S; v0 O6 M/ o+ R0 N% @
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 }9 [; I" p) d& }
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
公仔箱論壇2 N  `: Y, o9 h! {  B! _% @
www.tvboxnow.com; ?) a5 V9 R+ l1 x- b" x& ?1 J
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
& `8 n  c4 `# w- E, _+ `$ i! m《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾集劇情都係去得太快
9 q% s) W1 b. N$ R0 t$ r9 btvb now,tvbnow,bttvb究竟係我地呢D觀眾挑剔? 定係電視劇集編劇們真係要改進下?

評分次數

• timmaxsing

www.tvboxnow.com- A. X+ U5 ^- E) E) i  r8 j

/ Q+ N  m' Q9 {5 C+ z0 W感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
- N3 u( I9 }+ O  \' |0 {; d, ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
- v+ j7 l; Y- ^tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
. C- h' X9 [: O- }1 l; V" j
tycn3320好有見地.
" R: y) _) p( i- F; H: v唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
8 L# c6 F. `- L0 m; {5 Y, P+ L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& w! W5 |; }1 p- D$ Z% x- \
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
# e, Y* P) @+ H/ i7 F& |tvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
thank you for sharing

評分次數

• timmaxsing

本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。公仔箱論壇7 _; F) u7 R  H- s
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
I think, so far in 2014,  this is the best TVB drama.
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
# |; `. E# b8 ^2 J: xwww.tvboxnow.com重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心 ...0 Y) _3 o( N- x  c8 B
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:14 PM
' V! q7 w+ y; Y: y$ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* Z  C3 ~% B4 G5 g. pwww.tvboxnow.com如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
The last episode ruin the whole drama!
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
) d3 k& O. g' {7 l" r後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
! G* a+ O3 O& H$ f8 c: {個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板), 滴汗~~~~ ==" 家掦無死到, 但失左億....吾知佢想點, 吾通想出續集? 講家掦點樣搵返D記億?