返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
5 ]5 K  I% R  |; D2 S
www.tvboxnow.com. o6 T: D( s6 F9 x- c
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.公仔箱論壇" A9 Y9 w$ J$ g; }
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
0 ]6 a0 T# Q' B  E5 X  M
1 Q- V, ]! ^! G: g/ A: Bwww.tvboxnow.com哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇* {5 B& `6 n4 v1 v% q
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
% R" H% ]/ T1 I  ]www.tvboxnow.com個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
+ O7 V* [+ x1 n1 {+ V: swww.tvboxnow.commolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
( Q2 X: V! ^) ~+ D  C% U6 i) l' T  P( Ftvb now,tvbnow,bttvb
6 c0 `$ {4 e8 V( H% o哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
1 s5 I& o& M- O: T
www.tvboxnow.com" h  x- e/ u# Q$ n, i: k, [4 v
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
9 m' F1 H7 }& {  l* Z
tvb now,tvbnow,bttvb" \& G  S4 E4 A$ L& P; L
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
) e$ E* T. n" QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. M  |  z7 S9 ~0 b/ R9 O  V1 {tvb now,tvbnow,bttvb哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
! m( d- E  L/ V1 X- awww.tvboxnow.com公仔箱論壇' l" Y$ T7 A" z6 i/ G- Q
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
9 I+ f9 P3 O* B% n5 Ptvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇) B& _, w! U! W8 H' G0 e6 M8 a

& o0 w2 F8 y2 I5 vtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
www.tvboxnow.com8 H0 A/ i( ~1 t; P/ x, I

. w0 e* z0 U) s5 e+ Fwww.tvboxnow.com【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25 www.tvboxnow.com) A  [! v8 ~, e& h

' I9 v2 {' Q% G3 swww.tvboxnow.com女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...www.tvboxnow.com( y8 ?$ ?8 q  W: k0 y
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
& _" B' G9 i( n3 K/ X# }2 [
% h% t8 \: _& W; Z/ _' b
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
/ @. [) }- d3 q5 h2 s# z1 Bwww.tvboxnow.com
: J- r) b2 _) s8 Itvb now,tvbnow,bttvb【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
% [% m, F2 I6 H/ o! N. [, ntvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
www.tvboxnow.com1 Q( i% {# w# b" M

/ y3 i7 Q5 k$ r4 [6 v不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?( B. m# V! ^) u" p
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!* Z( z& C% C  `! J% J

+ `" c( H9 k: b0 B+ V% Stvb now,tvbnow,bttvb  e: E4 f# p8 ?. X
但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!( j0 N2 O- {0 B7 m" k
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
3 |6 Q5 t8 X* w4 H8 R+ t. ^0 ?www.tvboxnow.com個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb2 Y( O+ J, O" n: t1 P3 [- X
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
, b8 [5 T! ^+ X% N! Ttvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
3 O+ X! X: g4 `2 Rtvb now,tvbnow,bttvbhjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
7 ?4 u1 e/ N+ C. t- W

( N  E% p  F  C, K& c# Btvb now,tvbnow,bttvb如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。