返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱公仔箱論壇& G4 s- y4 B: r6 i8 w
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
* p- }+ V" j, F* E' D- w5 jwww.tvboxnow.com係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。4 ]1 a2 j+ w8 i! \& C
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- _/ J/ \  ^) Y# ]3 T. k  P" B1 c
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
9 a4 b9 l. H' Y/ r1 l; owww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com7 V, G  w0 L! N" c
; q+ {' p1 b. m- {tvb now,tvbnow,bttvb
+ m/ _- _0 j6 O* ~5 e# R同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
( k2 Q  X+ I4 T9 D& Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
9 J3 G, d' \  g/ w& f
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。tvb now,tvbnow,bttvb2 g$ H* e* Y% U9 T; p( E
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
1 z) |7 j1 N; V6 P- J4 }公仔箱論壇不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
/ }" j& P- V$ x* E, ztvb now,tvbnow,bttvb% }0 T1 ~9 i8 T, W
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 m) u9 G0 B' V* f/ u9 ^% r  u

# x/ R- B: N# u" ~0 S+ k' r公仔箱論壇「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: h+ q# R, E# ^
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

2 u& {9 C: w. H7 J- x0 C7 a- XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 t+ K- C* S: w. z  z
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
) i3 z- B6 u) F3 J. F+ F: Xwww.tvboxnow.com
* k1 V# K+ E% t. MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
  B/ d, k; i1 L大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
* E7 |( e! B5 R" |. F& h0 {9 Wwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com6 E! Y! d, l  S' g
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
. B2 \2 Z5 ^4 f1 R$ N2 J: mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb4 M* w5 _. X' K' b; L; k  d
3 D& T5 n. S1 l* r9 }
公仔箱論壇& Q) L% K/ i/ p% c+ q
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
* y9 V2 S' Y/ y7 c5 r: U而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......
) s0 K& O, w" L/ P; ~( _1 f公仔箱論壇根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

/ N, k" I6 m6 [7 ?. j7 y: T9 ~2 [3 i0 xtvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢 tvb now,tvbnow,bttvb& C% c0 L4 Z  K+ t( A
香香瘦咗好多www.tvboxnow.com* C/ X3 ~% O# T
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ x, B$ ~9 l4 S; {( F1 o3 s
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
/ a- A- I" a% c. a6 h/ |www.tvboxnow.com香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....: L' ~5 s9 |) G$ ~2 d( {
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
, b8 G9 i8 J1 V- \有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~8 D0 o8 X. p) L; w* Q  ]" L
0 h' h$ l7 E9 g& F$ P: u
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# H2 s( Q1 Y+ y8 r# D8 l6 Y* g3 |, p
) l' h& l2 X& `9 _
另 ...公仔箱論壇* I, Q: \$ d+ B0 g9 V0 A2 {: Q
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
公仔箱論壇: J: l8 w; d, f% }* `
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
7 R2 }: J" Z3 A. h( D) T: j9 o) F
1# leekwoklam
( e9 a  X  X4 V  r# G& `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。thank you very much,

評分次數