返回列表 回復 發帖
今日收工前幫架車換迫力皮,換完出去試車,由於位處多倫多,6點幾已經好黑,一開燈成個腳位著晒紫色燈,非常燦眼,加上tin黑玻璃,一個反光之下連側鏡都睇唔到,咁樣一架車又點揸呢?點解個車主咁中意?
我覺得我好鬼落後,我接受唔到囉!!!
carwing 發表於 2010-12-16 11:34 AM
笑咗
我又諗起周秀娜

呢樣嘢我 O靚 仔嗰時試過
真係好Q光
而家反而鐘意車籠黑媽媽有我睇到出面
無人睇到我 hoho~~~
哈哈!
唔知是否好事多為
今早有架大炒CLK入黎
我諗應該唔駛買喇
carwing 發表於 2011-1-6 12:40 AM
hahaha

CARWING
你個COMMENT加個公仔好鬼抵死
750# 7221116

講起換車...我隻乸又有新搞作....
早排我提過有部 08 yaris....行咗大約一萬九千咪...
隻乸話个車主想賣....齊頭一萬銀...
重話攞黎代吓步....行吓 local....去吓超市....
泊位又易又省油....架車比佢講到咁好....
唉...睇怕呢架至係真命天子
744# carwing

唔知大師傅有冇冷手執個熱煎堆

換咗隻火牛呢???
744# carwing

唔知大師傅有冇冷手執個熱煎堆

換咗隻火牛呢???
Aenergy 發表於 2011-1-15 08:53 AM
O 一路錯左都唔知
更正,應該係module 至啱,執左啦,開心晒
拆開舊果個睇下,裡面燒晒,臭到........
carwing
我有架98 Civic 撻完車棧細燈自己著, 但係個switch 係off
有d咩可能令到有咁既情況發生??

多謝
carwing
我有架98 Civic 撻完車棧細燈自己著, 但係個switch 係off
有d咩可能令到有咁既情況發生??

多謝
marcoleeau 發表於 2011-1-16 12:46 AM
先檢查防盜系統
757# carwing

多謝你覆返我, 架車冇裝防盜.

你係二手買還是新車到現在?
如果是細燈問題就會連儀表板燈都著,這就有可能係relay/燈掣,但係Honda車唔常見

如果儀表板燈無一齊著的話就係指揮燈問題,這會是防盜壞
返而防盜壞就經常見,如果係二手買的話就睇睇儀表板底下有無被人加裝左防盜
你係二手買還是新車到現在?
如果是細燈問題就會連儀表板燈都著,這就有可能係relay/燈掣,但係Honda車唔常見

如果儀表板燈無一齊著的話就係指揮燈問題,這會是防盜壞
返而防盜壞就經常見,如果係二手買的話就睇睇 ...
carwing 發表於 2011-1-17 03:49 AM
二手車, 儀表板燈都著
我點CHECK RELAY/燈掣?

唔好意思我係新手
二手車, 儀表板燈都著
我點CHECK RELAY/燈掣?

唔好意思我係新手
marcoleeau 發表於 2011-1-17 06:38 AM
咁你識唔識睇錶底有無防盜盒
我直覺都係防盜問題
H車好少會有以上問題
咁你識唔識睇錶底有無我直覺都係防盜問題
H車好少會有以上問題
carwing 發表於 2011-1-18 07:23 AM
查左喇, 冇防盜盒
查左喇, 冇防盜盒
marcoleeau 發表於 2011-1-21 10:06 AM
咁你所在地是否好似加拿大一樣有day time running light?
其實細燈好線路係好簡單,只有開關掣及fuse
如沒有頭緒的話還是將車送往車房吧
Carwing兄
有D野想問吓你
如果一套普通工具咩價錢?起碼要有20個NUT SIZE
同EXTENSION, 即係UNDER HOOD 大部份簡單野啦
SNAP ON 好貴
我聽人講過CRAFTSMAN 都OK
屋企用無氣槍
CHING點睇呀
Carwing兄
有D野想問吓你
如果一套普通工具咩價錢?起碼要有20個NUT SIZE
同EXTENSION, 即係UNDER HOOD 大部份簡單野啦
SNAP ON 好貴
我聽人講過CRAFTSMAN 都OK
屋企用無氣槍
CHING點睇呀 ...
7221116 發表於 2011-1-22 10:53 AM
家用就唔駛snap-on喇
sears同雞呔貴果隻都已經係靚果隻,佢地都有lifetime warrenty