返回列表 回復 發帖
www.tvboxnow.com0 C5 _. f2 J# S) M3 j7 P! ~; l  y8 y
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉tvb now,tvbnow,bttvb+ z  q; Y) E2 @" A9 Q6 D+ L
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
$ c, O$ F* M: f. L+ T) F6 ~公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb1 Y1 p1 G# A! P7 Y1 I4 U
www.tvboxnow.com# C/ R6 p- v# ^
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
tvb now,tvbnow,bttvb, P6 W  @$ {: \& j

" u1 N$ |  C/ O9 D0 \, f4 J
) W4 F  F  r. J0 utvb now,tvbnow,bttvb加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦3 u( Q/ n) G) j0 [. q
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
! i) X' I) a; w4 s; O1 f所以有兩大寫筆守則:
, B4 o% w' c: \% ?公仔箱論壇1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
3 F3 W! B0 i# e, D; h% l( e公仔箱論壇2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J3 |& ^$ s! t' f& H4 I

8 q; z. j* Y3 _9 v* ?
% l; r" }" d" t" Otvb now,tvbnow,bttvb
7 n* B& w* q' Y' {/ @公仔箱論壇" h2 b( ]( e# R0 [" s1 j7 r
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
& y' T4 p( N: a* i: d2 xLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
9 ~9 F7 \) O/ l2 k. l

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
! ^; l& |/ y. }5 `1 m公仔箱論壇chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
1 }0 s$ Q! M6 a" i4 ?" F# Ktvb now,tvbnow,bttvb好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
% J1 \. O% o4 b. f# H; |www.tvboxnow.com食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
* S8 y3 X; \# G& c公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
6 p! B) }2 e. g7 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇! A5 Y1 f8 I* _( z* b! w
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb! Q1 b* C( d0 r- l4 Q

" P7 H) Z7 u& _& R1 n公仔箱論壇唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
: R5 O1 m% R0 r# Y/ y www.tvboxnow.com( v3 Z/ E4 Y2 x+ J! H' N
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持tvb now,tvbnow,bttvb1 E8 D3 Q; C9 L) e! w# I' k$ F6 {0 m
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
公仔箱論壇" V2 ?# r; f( Z. T5 W; R% v: p6 y* S) u
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
- A- d3 Y  ~) E! E公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb- |8 W2 m4 a9 l/ ^8 g3 c" x( y; A

* ]9 Y) q# \6 ^: f: K1 x6 q' bwww.tvboxnow.com你睇食為奴就知,大結局好求其咋
) I$ O+ X/ F/ t公仔箱論壇LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: q4 @6 t5 _& N$ D% d
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!/ c0 ?- ^+ W; e& }1 A( W+ ]
www.tvboxnow.com! [9 e4 B8 p0 w
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
% V" j$ a; l; c. B; h' @& v% L
, C5 W/ K, `: w5 q; |9 T" f  Q& s4 [希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!www.tvboxnow.com0 z$ ~6 T3 a" u/ z3 i+ s

: R* W$ W. [2 r& Q/ p: _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
8 B) g3 I9 ?5 ~5 \tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
1 t( X& i2 M, g; N/ y: M8 b+ _蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。公仔箱論壇0 ]- W) q; x4 n  R
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 J! V0 ~  j: T$ ?4 \5 T

7 \% m/ l7 x7 G9 T9 x% Q! [, iwww.tvboxnow.com多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
8 T7 B% S" m2 b2 V. btvb now,tvbnow,bttvb個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
8 G- D+ S1 F+ H! ~! w' P公仔箱論壇公仔箱論壇% T. s2 |) O% W2 ]1 @. C( e/ S4 h( d
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?